GARNITYRET VIKTIGST: Det er garnityret som er viktigst å vektlegge når man skal velge vin til torsk. Foto: NTB Scanpix
GARNITYRET VIKTIGST: Det er garnityret som er viktigst å vektlegge når man skal velge vin til torsk. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vintest

Det er ikke torsken som avgjør hvilken vin du bør velge 

Det er derimot garnityret som er viktigst å vektlegge når man skal velge vin.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er igjen sesong for skrei, som utvilsomt er en av Norges aller beste råvarer. Den faste, saftige, gyteklare torsken er full av smak og kan nytes i en rekke ulike varianter. Den er også svært vinvennlig og kan fint kombineres med både musserende, hvit og rød vin.

Fast og fin struktur

Skreien har i seg selv en fast og fin struktur med en søtlig og mild smak.

Det er derimot garnityret som er viktigst å vektlegge når man skal velge vin.

Den klassiske skreimølja med lever og rogn er den mest utfordrende da den har en distinkt smak og mye saltsmak.

Her trengs det en ueiket og fruktdreven hvitvin med god friskhet. Riesling fra Tyskland, Østerrike eller Alsace er alle gode alternativer.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn