Det er ingen pølser i sekken når Brimi drar på tur

Byr på overraskende retter ved bålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Vintersola skinner skarpt over Vianvang, og Arne Brimi lager turmat på tunet.

God turmat har alltid vært viktig for kokken, ikke minst når han har med venner på tur. Og nå i vinterferiesesongen er det stas å by fram overraskende retter ved bålet.

- Det gir mye god livskvalitet å sitte rundt et bål og vente på spennende smaker, mener Brimi.

Turburger med svinenakke - Mange unger, og også ungdommer, sliter med å nærme seg å tygge rent kjøtt. De er vant med oppmalt kjøtt som pølser og kjøttkaker. Men for å gi dem en positiv opplevelse med kjøtt, må man begynne med noe som er mørt. Og noe av det møreste jeg vet er svinenakke, sier Brimi, som synes vinterturen bør være en fin anledning til å introdusere ungene for nye smaker.

Han lager i stand en «burger» bestående av to tykke skiver ferdigstekt svinenakke med sennepsløk og tynne skiver fennikel mellom.

Fint pakket i en foliepakke varmer han kjøttet ved bålet.

- Dette er ekte kjøtt som er mørt og lett å spise. Spis med hendene som en burger. Med litt forberedelse hjemme er dette like enkel turmat som grillpølser, mener Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer