Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Det er mye ensomhet blant eldre skeive

De eldre i dag vokste opp i en tid hvor homofili var skambelagt. Mange seniorer i dag synes det er vanskelig å leve med legningen.

Kursing av sykehjemsansatte kan skape trygghet for de som bryter med heteronormen, mener Holger Olsen og Inger Myhre Hansen. Foto: Britt K. Andersen
Kursing av sykehjemsansatte kan skape trygghet for de som bryter med heteronormen, mener Holger Olsen og Inger Myhre Hansen. Foto: Britt K. Andersen Vis mer

Mange seniorer synes det er vanskelig å leve med en skeiv legning, spesielt i møte med eldreomsorgen. Inger Myhre Hansen fra prosjektet «Golden Ladies» og Holger Olsen, som jobber for eldre skeives livsvilkår tar diskusjonen.

En spørreundersøkelse blant homofile, lesbiske, bifile og transpersoner mellom 64–88 år, viser at det var vanskelig å være åpen om sin legning da de vokste opp i «skamtiden». Det fantes ingen rollemodeller, de klarte ikke leve opp til omgivelsenes forventninger og familie og arbeidskolleger tok ofte avstand. Det har ført til større frykt for egen helse og å ikke klare seg selv – og til å tone flagg på eldre dager.

Kilde: Doktorgradsavhandling om skeive livsløp av forsker Anne Siverskog, Universitetet i Linköping.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?