Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

- Det er noe i denne isen som ikke burde være der!

Dagbladets testpanel har kåret årets isfavoritt.

ISFEST: Det er mange is som må smakes på når Dagbladets testpanel William S. Moe, Ella Dybvik, Arnie Stalheim, Knut Harald Sørdal, Anniken Tviberg og Eirik Kopperud Edh skal kåre årets beste is. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
ISFEST: Det er mange is som må smakes på når Dagbladets testpanel William S. Moe, Ella Dybvik, Arnie Stalheim, Knut Harald Sørdal, Anniken Tviberg og Eirik Kopperud Edh skal kåre årets beste is. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Dette er en favoritt, også er isen så stor at du får mye is for pengene, sier Eirik Kopperud Edh (17). Han spiser fornøyd av Daim Balltop.
Ella Dybvik (6) kommer med hånda full av Royal Trippel, griner på nesa og spør hvor hun kan kaste isen.

Enige Det er ikke lett å bli enig når årets beste is blant norske kjøpsfavoritter skal kåres.
11 av bestselgerne til Diplom Is og Hennig-Olsen er testpanelets utgangspunkt. Vinneren med terningkast 5 ble veteranen Krone-Is med jordbær.

- Vi er utrolig stolte at Krone-isen, og det er ikke så overraskende at den er testvinneren. Det er et trofast og godt produkt som vi først lanserte i 1953, så det er desidert Norges mest solgte produkt, sier salg- og marketingdirektør i Diplom Is, Eirik Kruse.

Han er desto mer overrasket over at Gullpinne ble en av barnas favoritter.

Dårligere issalg Dagbladets ekspertpanel består av iselskerne William S. Moe (6), Ella Dybvik (6), Eirik Kopperud Edh (17), Anniken Tviberg (17), smaksekspert og vinanmelder Arnie Stalheim (56) og coach på konditorlandslaget Knut Harald Sørdal (28). Er de som nordmenn flest, har de spist mindre is enn vanlig denne grå sommeren.

- Vi merker på salget at sommerværet i juli er kaldere enn normalt, men det er foreløpig ikke dramatisk. Vi er stadig optimister og satser på at været normaliserer seg og dermed sikrer et normalt godt salg, sier marketingdirektør i Hennig-Olsen, Chris Voss.

Fløteis Det er flest fløteiskrem blant de mest solgte iskremene i Norge i år.

- Grunnen til at vi nesten bare har fløteis på lista over mest solgte iskrem nå, er den nokså lave sommertemperaturen. Da vil folk heller spise fløteis enn fruktis. Det beste for issalget er mellom 22 og 24 grader, for blir det for varmt spiser faktisk ikke nordmenn is i det hele tatt, sier Voss. Ekspertenes favoritt ble Daim Balltopp, noe som ikke overrasker Voss.

Crème Chocolat Lys ble testen taper med terningkast 1.

- Dette har vært vår bestselger i ti år. Jeg er mer overrasket over at Crème Chocolat Lys gjør det så dårlig. Den er laget av det beste en is kan inneholde: fløte, egg og ekte vanilje. Her ser vi at testpanelet og markedet generelt er i utakt, sier Voss.

Istesten

 Krone-Is, Jordbær
Testvinner

Produsent: Diplom Is.
Pris: 21 kroner
Samlet terningkast: 5

Barna:
-Denne burde vi spist først, for da kunne jeg spist mange slike is. Jeg liker jordbærsmaken og denne er god, god, god, jubler William. Terningkast 6.

Ungdommene: - Dette er jo en klassiker, og jeg liker den gode jordbærsmaken. Den er veldig god, men det kunne gjerne vært mer jordbær, sier Eirik og Anniken. Terningkast: 5.

Ekspertene: - Denne har jo vært på markedet i all tid, men det er jo bare jordbærsyltetøy de har på toppen, så det blir litt lite jordbær. Men kjeksen er sprø og god, sier Sørdal.- Dette er blant de klart bedre. Jeg synes likevel å minnes at det var bedre og mer smaksrik kjeks før. Daimisen har mye bedre kjeks, sier Stalheim. Terningkast: 4.
  
Lollipop Spinn

Produsent: Diplom Is.
Pris: 20 kroner
Samlet terningkast: 3

Barna: - Den er sur, bare veldig sur, sier både William og Ella. De synes isen ser kul ut. Terningkast 3.

Ungdommene: - Denne er perfekt! utbryter Anniken. Hun sier isen har nok smak, og smaker ekte frukt. Eirik er derimot ikke like begeistret. Mens Anniken vil gi isen 6 er ikke Eirik villig til å strekke seg lengre enn 4.

Ekspertene: - Dette er jo ikke en saftis. Den er seig og setter seg oppe i ganen. Det er mye smak, men ikke en god smak, sier Sørdal.

- Ofte spiser man jo saftis om man er tørst og sånn, men det fungerer ikke med denne. Det er en hybrid mellom is og sorbet, sier Stalheim.


Snackis  

Produsent: Hennig-Olsen.
Pris: 25 kroner
Samlet terningkast: 3

Barna:
-Sjokoladen er best, og det var mye sjokolade, men jeg er ikke så glad i den kjeksen, sier William. Terningkast: 5.

Ungdommene: - Jeg er ikke fan av sånn type is. Smaken er grei, men det blir klissete saker, sier Eirik. Anniken mener også at isen blir tørr og tam. Terningkast: 3.

Ekspertene: - Jeg har alltid vært veldig begeistret for sandwichis, og får mer nostalgisk følelse enn følelsen av kvalitet når jeg spiser denne. Halvdelen med sjokolade- og nøttetrekk er bedre, sier Stalheim. Terningkast: 3.

  
Crème Chocolat Lys

Testens taperProdusent:
Hennig-Olsen.
Pris: 22 kroner
Samlet terningkast: 3

Barna:-Ingenting var godt med denne isen, utbryter barna i kor. Begge to kaster isen rett i søplekassa. Terningkast 1.

Ungdommene: - Vi er enig med barna. Denne smakte ikke noe særlig, bare kvalmt og ekkelt, sier Eirik og Anniken.

Ekspertene: - Den har et tjukt og godt sjokoladelag, men det er en syntetisk smak inni, sier Sørdal. - Dessuten er sjokoladen alt for søt. Det er noe i den isen som ikke burde være der, sier Stalheim. Terningkast 2.

Dyreparkisen

 

Produsent: Hennig-Olsen.
Pris:
12 kroner
Samlet terningkast: 3

Barna:-Bringebær er kjempegodt, utbryter William.—Sjokoladen var veldig god. Dette er den beste isen hittil. Terningkast 5

Ungdommene: - Jeg synes denne er frisk og fin og passer godt i varmen, men sjokoladen på toppen passer ikke inn, sier Eirik. Ungdommene blir ikke helt enige om terningkastet skal havne på 3 eller 4.

Ekspertene: - Bringebærisen var frisk og fin, men pæresmaken blir alt for syntetisk, og det er en seig konsistens på vaniljeisen inni, sier Sørdal, og Stalheim legger til at han aldri har forstått poenget med sjokoladetrekk utenpå saftis. Terningkast 2

  
Daim Balltop
Ekspertenes favoritt

Produsent: Hennig-Olsen.
Pris: 30 kroner
Samlet terningkast: 4

Barna:
-Den var kjempegod. Det var masse sjokolade og god vaniljeis, og daimkulene var gode, sier William. - Jeg liker ikke de kulene inni isen, sier Ella. Barna gir hvert sitt terningkast: 5 og 3.

Ungdommene: - Denne liker jeg. Jeg liker smaken av daimkulene inni vaniljeisen, men det kunne gjerne være mer daimkuler. Vaniljen er god og jeg gleder meg alltid til sjokoladen i bunnen av kjeksen, sier Eirik. Terningkast: 5.

Ekspertene: - Den har god kjeks, godt tjukt sjokoladelag og det er godt med de sprø daimkulene, som fremdeles er crunchy, sier Sørdal. - Sjokoladetrekket er ikke så godt, mener Stalheim, men synes også kjeksen til isen er den beste. Terningkast: 4.

 Sandwich
 
Produsent:
Diplom Is.
Pris:
18 kroner
Samlet terningkast: 2

Barna:
-Kjeksen var for myk og den var ikke god, men det var litt godt det som var inni, sier Ella.Terningkast 3

Ungdommene: - Denne er kvalmende og kjedelig. Det er alt for myk kjeks, og vi hadde ikke valgt denne i isdisken, sier Eirik og Anniken. Terningkast 2.

Ekspertene: - Å, nei, nå kjenner jeg nostalgien fra barndommen forsvinner, og at dette ikke er noe stas lenger. Dette smaker jo papp, sier en tydelig skuffet Stalheim. Terningkast: 2

Royal Trippel

 

Produsent: Diplom Is.
Pris: 21 kroner
Samlet terningkast: 2

Barna:
-Hvor skal jeg legge dette, sier Ella og har spyttet ut igjen isen hun har smakt på. - Dette var ikke godt, det var sjokolade og karamell og mer sjokolade. Det var kvalmt, ekkelt og klissete, sier William. Terningkast 1.

Ungdommene: - Den er veldig mektig, et helt måltid, men det er jo noen som liker det, og den er jo god på smak. En litt sånn voksen is, mener Anniken. Terningkast: 4.

Ekspertene: - Denne er mettende, kvalmende og bare fin om du er sulten og trenger energi, sier Sørdal. Han trekker dessuten frem at karamellen er altfor salt, og får støtte av Stalheim. -Salt karamell kan være en bra ting, men da må det brukes gode ingredienser. Dette smaker syntetisk og blir bare kvalmende. Terningkast 2.

   Gullpinne
Barnas favoritt

 

Produsent: Diplom Is.
Pris:
18 kroner
Samlet terningkast: 2

Barna:
-Den er best på grunn av sjokoladetrekket og sjokoladeisen inni sammen med vaniljeisen. Det er masse sjokolade, sier Ella og William. De elsker isen, og synes det er en perfekt barneis. Terningkast 6

Ungdommene: - Denne har forfalt og både design og is må oppdateres, sier Anniken. Eirik synes isen har kjedelig smak, og at det ville gjort seg med en bærblanding inni i stedet for sjokolade. Terningkast: 2

Ekspertene: - Isen scorer ikke høyt hos ekspertene som synes den har både stygg forpakning og gir trekk for smaken. - Den har godt sjokoladetrekk, men den har rar konsistens inni. Det er akkurat som den er vannete, og at det er for lite fett i fløteisen, sier Sørdal. Terningkast: 3

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media