AFRIKA: Den afrikanske øygruppa Kapp Verde ligger to timer sør for Kanariøyene, og betegnes som solsikker. Her strandliv på øya Sal. Foto: EIVIND PEDERSEN
AFRIKA: Den afrikanske øygruppa Kapp Verde ligger to timer sør for Kanariøyene, og betegnes som solsikker. Her strandliv på øya Sal. Foto: EIVIND PEDERSENVis mer

- Det er utrolig billig å reise de første ukene etter nyttår

Her finner du sola i januar.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Blir du mett av julegløgg, vintermørke og kulde, er det bare å sette seg på flyet. Tidlig i januar har alle turoperatørene mye å velge i til solfylte destinasjoner.

DANS: På Patpong nattmarked i Bangkok, Thailand, kan du også oppleve dans. Foto: HANS A. VEDLOG
DANS: På Patpong nattmarked i Bangkok, Thailand, kan du også oppleve dans. Foto: HANS A. VEDLOG Vis mer

- Når det er som kaldest og mørkest her hjemme, passer det fint å få litt sol og D-vitamin. De første ukene i januar er prisene lave. Mange har tatt ut ferien i jula, men flyene går jo, sier Jon Steinar Engenes, daglig leder i Solia.

Kunne du egentlig vært foruten hele jula, kan toget allerede være gått. Reiser til Syden i romjula begynner å bli utsolgt.

SIKKERT VALG: Kanariøyene er stedet de fleste reiser til i januar, ifølge Star Tour. Foto: ARNE V. HOEM
SIKKERT VALG: Kanariøyene er stedet de fleste reiser til i januar, ifølge Star Tour. Foto: ARNE V. HOEM Vis mer

Denne jula er det ekstra mange fridager, og det gjør at mange har benyttet muligheten til å reise bort.

Priskupp - Etter en ferie er det ofte veldig billig. Januar er som regel en tøff måned å komme gjennom, og du kan få mye ferie for pengene da, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.

Hun får støtte av Marie-Anne Zachrisson, salgsdirektør i Ving.

ENERGIPÅFYLL: Når vinteren er på sitt mørkeste, kan ei uke i sola være fristende - for eksempel med en tur med en av longtailbåtene i Phra Nang i Thailand. Men vær rask, etter januar stiger prisene igjen. Foto: OLE C.H. THOMASSEN
ENERGIPÅFYLL: Når vinteren er på sitt mørkeste, kan ei uke i sola være fristende - for eksempel med en tur med en av longtailbåtene i Phra Nang i Thailand. Men vær rask, etter januar stiger prisene igjen. Foto: OLE C.H. THOMASSEN Vis mer

- Det er utrolig billig å reise de første ukene etter nyttår. Etter det blir prisene mer normale resten av vinteren. Det stort sett Kanariøyene vi snakker om, med uspesifisert bosted. Du kan også gjøre gode kjøp på spesifiserte steder, sier Zachrisson.

For under 2000 kroner kan du få reise og hotell i ei uke. For mer langdistanser, kan du få to uker i sola for under 9000 kroner.

MEXICO: Cancun er et tropisk paradis med fantastiske hvite strender. Og - den gamle mayabyen Chichen Itza ligger bare et par timer unna. Foto: HILDE SCHJERVE
MEXICO: Cancun er et tropisk paradis med fantastiske hvite strender. Og - den gamle mayabyen Chichen Itza ligger bare et par timer unna. Foto: HILDE SCHJERVE Vis mer

- Cuba, Mexico og Thailand gir en annen sikkerhet på varme.

Solgaranti - Hvis du vil være garantert sol, ville jeg reist til Egypt, om du da ikke vil til mer eksotiske steder som Thailand og Mexico. Været i Thailand er sikkert nå, og da begynner høysesongen. Kanariøyene er stedet de fleste reiser til, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

Det er ikke strendene og sola som gjør at Egypt havner i spaltene i disse dager, men alle turoperatørene vi har snakket med, forteller at det er trygt å reise dit.

EGYPT: Det yrer med folk i Kairos berømte basar Khan al-Khalili. Smugene kan vanskelig bli trangere. Foto: HENNING LILLEGÅRD
EGYPT: Det yrer med folk i Kairos berømte basar Khan al-Khalili. Smugene kan vanskelig bli trangere. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

- Vi hører ingenting om at det er grunn til å være urolig på steder som Sharm-el-Sheik og Hurghada, sier Larsen-Vonstett.

Vinteren er også kommet til Tyrkia, og selv om det ikke snør, er ikke dette stedet for solferie i januar. Kapp Verde, derimot, ligger to timer sør for Kanariøyene, og den afrikanske øygruppa betegnes som solsikker.

JORDAN: Å se Petra er verdt en reise i seg selv. Her kan du kombinere sol med opplevelse. Foto: TRULS BREKKE
JORDAN: Å se Petra er verdt en reise i seg selv. Her kan du kombinere sol med opplevelse. Foto: TRULS BREKKE Vis mer

- Det mest solsikre er å reise langt, som til Karibia. Det er mulig å få gode priser til Cuba, Mexico og Thailand for to uker. Om du har ei uke, er det gode tilbud til Kanariøyene, Egypt og Jordan. I Jordan kan du kombinere sol med opplevelse. Å se Petra er verdt en reise i seg selv, sier Begby.

Mindre folk Engenes i Solia vil anbefale roligere steder, dit ikke så mange drar.

- Madeira i Portugal er noe kjøligere enn Kanariøyene, men dette er fint for dem som er glade i natur, noe finere hoteller og gode restauranter, sier Engenes.

Fuerteventura er en mindre besøkt kanariøy med litt færre folk.

- Fuerteventura er et trivelig reisemål med mindre press og fantastiske strender, sier Engenes.

KANARIØYENE: I Arguineguin kan du slappe av og nyte badelivet. Foto: ARNE V. HOEM
KANARIØYENE: I Arguineguin kan du slappe av og nyte badelivet. Foto: ARNE V. HOEM Vis mer

Han forteller at mange av kundene velger å kjøpe seg opp litt i standard på hotellet.