Hilde var 22 da faren fikk alzheimer:

- Det er vondt å sørge over en person mens han fortsatt lever

Da faren ble rammet av demens, savnet Hilde andre unge pårørende å snakke med. Det har vært tøft å ta innover seg at faren kanskje aldri får bli kjent med hennes barn.

VIL HJELPE ANDRE: Hilde
ønsker å være der for andre
pårørende som har foreldre
med demens. - Man føler seg
ensom i sorgen, men vi er flere
som deler samme skjebne.
Hunden Bobby, en whippet,
er en god turvenn, enten
Hilde går alene eller
sammen med faren. Foto: Ellen Jarli og privat
VIL HJELPE ANDRE: Hilde ønsker å være der for andre pårørende som har foreldre med demens. - Man føler seg ensom i sorgen, men vi er flere som deler samme skjebne. Hunden Bobby, en whippet, er en god turvenn, enten Hilde går alene eller sammen med faren. Foto: Ellen Jarli og privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utenfor Sandar kirke i Sandefjord 2. juni 2018 står Hilde sammen med faren Terje. Det er Hildes store dag. Hun skal gifte seg, og faren, som har en god dag, skal følge henne opp kirkegulvet. Hilde er så nervøs at hun ikke vet hvor hun skal gjøre av seg. «Slapp av. Dette kommer til å gå bra», beroliger faren før de går inn.

- Det var et utrolig sterkt øyeblikk hvor jeg fikk et glimt av den faren han pleide å være, sier Hilde Nøis (27) fra Sandefjord.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer