Hilde var 22 da faren fikk alzheimer:

- Det er vondt å sørge over en person mens han fortsatt lever

Da faren ble rammet av demens, savnet Hilde andre unge pårørende å snakke med. Det har vært tøft å ta innover seg at faren kanskje aldri får bli kjent med hennes barn.

VIL HJELPE ANDRE: Hilde
ønsker å være der for andre
pårørende som har foreldre
med demens. - Man føler seg
ensom i sorgen, men vi er flere
som deler samme skjebne.
Hunden Bobby, en whippet,
er en god turvenn, enten
Hilde går alene eller
sammen med faren. Foto: Ellen Jarli og privat
VIL HJELPE ANDRE: Hilde ønsker å være der for andre pårørende som har foreldre med demens. - Man føler seg ensom i sorgen, men vi er flere som deler samme skjebne. Hunden Bobby, en whippet, er en god turvenn, enten Hilde går alene eller sammen med faren. Foto: Ellen Jarli og privatVis mer

Utenfor Sandar kirke i Sandefjord 2. juni 2018 står Hilde sammen med faren Terje. Det er Hildes store dag. Hun skal gifte seg, og faren, som har en god dag, skal følge henne opp kirkegulvet. Hilde er så nervøs at hun ikke vet hvor hun skal gjøre av seg. «Slapp av. Dette kommer til å gå bra», beroliger faren før de går inn.

- Det var et utrolig sterkt øyeblikk hvor jeg fikk et glimt av den faren han pleide å være, sier Hilde Nøis (27) fra Sandefjord.

Et halvt år senere, fem år etter at han fikk påvist alzheimer, kan han ikke bo hjemme lenger og får innvilget plass på skjermet avdeling. Terje, som er ingeniør av yrke og alltid har vært familiens handyman, trenger hjelp og tilsyn døgnet rundt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.