Japan

Det finnes apper for alt - også for gravide kvinner på Tokyos t-baner

Søker etter folk som vil oppgi sitteplassen sin.

TRANGT OM PLASSEN: Det er rift om sitteplassene på t-banen i Tokyo. Nå skal en egen app hjelpe gravide kvinner med å finne et sete. Foto: NTB Scanpix
TRANGT OM PLASSEN: Det er rift om sitteplassene på t-banen i Tokyo. Nå skal en egen app hjelpe gravide kvinner med å finne et sete. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tokyos t-baner er verdenskjent for - i rushet - å være så fulle at egne perrongvakter må dytte folk inn for å få lukket dørene på togene.

Det sier seg selv at en slik transportform ikke er spesielt gunstig for gravide kvinner. Men, de må reise en gang i blant de også, og nå får de tilbud om egen app som forhåpentligvis skal kunne hjelpe dem til en sitteplass på toget, skriver nyhetsbyrået AFP.

Trenger en «match

»Det hele går ut på å få en «match» på det samme toget. Frivillige, gjerne menn, som er villige til å gi fra seg sitt muligens hardt tilkjempede sete sitt til fordel for gravide, bes registrere seg i appen.

Den gravide kvinnen sender ut sitt behov via appen, og det vil plinge i telefonene til de frivillige om de befinner seg på det samme toget.

Sier denne personen seg villig til å gi fra seg plassen til fordel for den vordende mor, får kvinnen opp et setekart som viser hvor den bolde ridderen befinner seg i toget. Slik kan seteoverrekkelsen foregå uten at de to behøver å utveksle annen informasjon.

Føder få barn

- Det er kanskje spesielt for Japan, men enkelte mennesker er svært nølende til å snakke med andre selv om de kan se at vedkommende trenger et sete, sier en talsmann for Dai Nippon Printing (DNP) has been, som har testet appen på tunnelbanen i Tokyo de siste dagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer