Det første du legger merke til i Colombias hovedstad Bogota, er den spesielle lufta

Et opphold her kan sammenliknes med høydehustrening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

BOGOTA (Dagbladet): Noe av det første du legger merke til i millionbyen, er den spesielle lufta. Byen rett og slett lukter godt, som en blanding av blomster og skog.

Det neste du oppdager er hvor tynn lufta er. Bogota ligger på cirka 2600 meters høyde.

Selv en middels sprek person peser ekstra mye etter noen trappetrinn.

Årsaken er at lufta i slike høyder inneholder vesentlig mindre oksygen enn nordmenn er vant til. Et opphold her kan sammenliknes med idrettsstjernenes høydehustrening.

Lokkes av undere Enda mindre oksygen er det i lufta oppe på byens tak. Fjellet Monserate rager drøyt 3100 meter opp i været.

De sprekeste går eller løper opp, men det finnes heldigvis både svevebane og «Fløibane» som gjør stedet tilgjengelig for de store massene.

På toppen kan du besøke kirkebygget Santuario de Monserate. Hit strømmer pilegrimer i hopetall, lokket av tallrike historier om at her foregår overnaturlige undere.

Var beryktet Både Bogota og Colombia opplever et kraftig turistmessig oppsving. Med en blodig historie helt opp til våre dager, har turistene heller valgt seg andre feriemål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.