MÅ BYGGE NYTT: Thomas Fjeldvik Peterson (40) og Pia Charlotte Skjelbred (41) fikk delvis medhold da de klaget på støttemuren som var satt opp på tomta deres på Nordstrand i Oslo. Ett år etter at de flyttet inn begynte muren å sige sammen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
MÅ BYGGE NYTT: Thomas Fjeldvik Peterson (40) og Pia Charlotte Skjelbred (41) fikk delvis medhold da de klaget på støttemuren som var satt opp på tomta deres på Nordstrand i Oslo. Ett år etter at de flyttet inn begynte muren å sige sammen. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer

Det kan bli dyrt om du ikke sjekker boligen godt nok

Unngå de vanlige boligfellene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I forrige måned ble det solgt 9 217 bruktboliger, viser ferske tall fra Eiendom Norge. Det er en økning på 12 prosent fra i fjor.

Så langt i år er det solgt 35 632 boliger i Norge - 2 prosent flere enn i fjor.

Men selv om flere handler bolig, tar få kjøpere seg tid til å gå igjennom salgsdokumentene og forstå all informasjon om boligen fullt ut.

- UMULIG FOR OSS Å SE AT NOE VAR GALT MUREN RASTE: Et år etter huskjøpet ga muren etter. Den var feil satt opp, men forsikringen dekket ingenting. Foto: PRIVAT Ett år etter at Thomas Fjeldvik Peterson (40) og Pia Charlotte Skjelbred (41) flyttet inn i ny bolig, raste støttemuren på tomta sammen.Paret fikk ikke opplyst at den 17 meter lange og 220 meter høye støttemuren som holdt naboeiendommen på plass, var satt opp feil.- Når man skal sette opp en slik mur, må man søke kommunen om tillatelse og det må gjøres av en håndverker. Det var ikke gjort, muren var bare stablet på jorda - og det var heller ikke drenert, sier Peterson.Etter flere dager med kraftig regnskyll begynte muren å sige sammen.- Det var helt umulig for oss å se at noe var galt da vi var på visning. Vi visste heller ikke om det var drenert eller ei. - Motparten mente imidlertid at vi burde ha sett at den var skjev, sier Peterson.Prislappen for bygging av ny mur havner på 250 000 kroner.- Vi fikk ingenting på boligforsikringen, men heldigvis hadde vi boligkjøpeforsikring , sier Peterson.Saken har pågått i ett år og endte i rettsforlik forrige mandag. Paret får dermed dekket halve kostnaden, 125 000 kroner.

De tar sjansen - særlig hvis andre byr. Det mener Thomas Bartholdsen, direktør i Forbrukerrådet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn