Det kan være lurt å slippe fram russiske drosjesjåfører

Det forstår du etter å ha sett denne videoen.

(Dagbladet): En russisk trafikant har nok en gang levert et lite glimt inn i hverdagslivet hos vår nabo i øst.

I en video lagt ut på et russisk nettsted for såkalte «dashcam»-videoer, får vi et eksempel på hvordan det kan gå hvis du ikke slipper inn en russisk drosjesjåfør som prøver seg på en frekkis i trafikken.

Tre mot en Drosjesjåføren i videoen drar på i en sving og prøver å kjøre forbi en bil på høyre side. Bilen som blir forsøkt forbikjørt har imidlertid ingen planer om å la en slik frekkis lønne seg og stenger av drosjen. Vår mann med kamera festet på dashbordet lar heller ikke drosjen få komme inn, dermed har resultatet av drosjens frekkis blitt at han kom én bil lenger bak i køen.

Hva som skjer videre kan få de fleste til å miste munn og mæle. Drosjesjåføren er nå så forbannet at han ved første anledning kjører forbi vår mann med kamera og bråstopper. Så hopper drosjesjåføren ut, går bak i bagasjerommet og henter et balltre.

I tillegg kommer to store russiske bamser og stiller seg ved siden av drosjen med en truende mine om ansiktet.

Tok med seg øksa Vår mann med kamera har imidlertid ingen planer om å unngå en konfrontasjon. I stedet for å for eksempel kjøre videre, tar han med seg en øks (!) og går i konfrontasjon med både drosjesjåføren og de to bamsene.

Det hele ender - heldigvis - med at alle involverte forstår at risikoen blir for stor for å pådra seg alvorlige skader, i tillegg til at vår mann med øksa tydelig peker og forteller at det hele blir filmet.