MYE MODERNE TEKNIKK: Dagens biler har ofte mer ekstrautstyr enn hva folk er klar over eller trenger, men mange nordmenn synes teknikken er morsom. Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) anbefaler imidlertid forbrukerne om å ikke kaste seg ukritisk over alt utstyret. Foto: NTB Scanpix
MYE MODERNE TEKNIKK: Dagens biler har ofte mer ekstrautstyr enn hva folk er klar over eller trenger, men mange nordmenn synes teknikken er morsom. Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) anbefaler imidlertid forbrukerne om å ikke kaste seg ukritisk over alt utstyret. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det kan være penger ut av vinduet å lesse på med ekstrautstyr

Nordmenn hiver seg over fancy teknikk når de kjøper ny bil, men for mange er det penger ut av vinduet. Men tre ting er et must for bruktverdien.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det har skjedd voldsomt mye på bilutviklings-fronten de siste åra. Ikke bare har sikkerhet og kjøreegenskaper blitt vesentlig bedre. På få år har også de tekniske duppedittene som vi for lengst er blitt vant til i hjemmet, blitt bygd inn i bilene.

- Vi er inne i et skifte mellom gammel og nyere, digital teknologi og nå har teknologien fra smarttelefonene i større grad kommet inn i bilene, sier generalsekretær Børre Skiaker i Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) til Dagbladet.

Noen tar den helt ut, blir hekta og kjøper seg ny bil med alt fra nyeste motorteknologi til flatskjermer som dominerer dashbordet.

- De fyller på med induktiv lading for mobil og storskjerm for nettsøk. Med disse oppkoblingene er bilen online hele tida. Da snakker vi om gruppen som gjerne vil være først ute, sier Skiaker.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn