- Det kom blod ut av øret og det var veldig smertefullt

Hørte ikke på det ene øret på flere dager etter flytur.

ØREPROBLEMER VED LANDING: Om du får vondt i ørene når flyet går inn for landing, hjelper det å holde for nesa og lage overtrykk, samtidig som du vekselvis svelger og åpner kjeven med lukket munn. Dette kalles Valsalvas-manøveren, forteller Dagbladets reiseekspert, reiselege Gunnar Hasle. Illustrasjonsfoto: DAVID BOILY / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
ØREPROBLEMER VED LANDING: Om du får vondt i ørene når flyet går inn for landing, hjelper det å holde for nesa og lage overtrykk, samtidig som du vekselvis svelger og åpner kjeven med lukket munn. Dette kalles Valsalvas-manøveren, forteller Dagbladets reiseekspert, reiselege Gunnar Hasle. Illustrasjonsfoto: DAVID BOILY / AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): • Send inn dine spørsmål til Dagbladets reiseeksperter.

Rett som det er kommer det e-poster til Dagbladets reiseeksperter fra lesere som har opplevd problemer med ørene når de har vært ute og reist med fly.

Det har også Marianne, som forteller at trommehinnen sprakk på det ene øret under en flytur til Spania.

- Det kom blod ut av øret og det var veldig smertefullt, skriver hun i en e-post til Dagbladets reiseeksperter.

Mistet hørselen Etter noen dager uten at hun nesten hørte noen ting på dette øret, gikk hun til legen. Der fikk hun nesespray og penicillin.

- Øret var så som så, men jeg hadde ingen smerter på veien hjem, skriver Marianne.

Hun forteller at hun hadde vært forkjøla en uke i forveien, og legen forklarte at det økte sjansen for at trommehinnen kunne sprekke, forteller hun.

- Nå skal jeg til Spania igjen om en liten stund. Jeg lurer derfor på om dette kan skje igjen, og hvilke forholdsregler jeg kan ta? spør hun.

Tett øretrompet - Når du er forkjøla kan øretrompeten være tett, og da er det vanskelig å utligne trykket i mellomøret, sier Dagbladets reiseekspert, Reiseklinikkens reiselege Gunnar Hasle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer