Det lite diskré hotellet har 7351 rom, men om ett år mister det rekorden som verdens største

Hatt 35,5 millioner gjester siden åpningen for ti år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Er du seint ute med å booke hotellrom, bør det likevel være fullt mulig å få seg ei seng i First World Hotel and Plaza i Genting Highlands i Pahang i Malaysia.

Ikke noe annet hotell i verden skal ha flere rom enn det lite diskré hotellet, som med sine 7351 hotellrom har sikret seg en plass i Guinness rekordbok som verdens største.

Om hotellet har for mye eller for lite farger på utsiden er jo en smakssak. En ting som likevel er tilfelle, er at det etter bildene til Visit Malaysia å dømme ikke er mindre fargerikt på innsiden.

På hotellområdet finner du både en innendørs fornøyelsespark, shoppingsenter og kopier av internasjonale landemerker som Frihetsgudinnen, Eiffeltårnet og Petronas-tårnene i Kuala Lumpur.

At mange synes konseptet virker forlokkende er det liten tvil om. Siden åpningen for ti år siden har 35,5 millioner gjester bodd ved trestjerneshotellet.

Kortvarig glede Hotellet var ifølge Wikipedia også verdens største fra 2006 til 2008, men da tok Las Vegas-hotellet The Palazzo over rekorden.

Denne rekorden ville eierne av First World Hotel and Plaza ha tilbake, skriver Aftonbladet. Malaysia-hotellet utvidet derfor med over 1200 rom, og kunne i 2015 på nytt innta Guinness-tronen.

Gleden vil riktignok være kortvarig om ikke hotellet utvider ytterligere. Allerede i 2017 åpnes et nytt hotell i Mekka i Saudi-Arabia med 10 000 rom, fire helikopterlandingsplasser og 70 restauranter.

Abraj Kudai som hotellet i Mekka skal hete, vil ifølge arkitektkontoret Dar Al-Handasah bestå av tolv tårn plassert på et podium. CNN skriver det saudiarabiske hotellet vil få en prislapp på 3,5 milliarder dollar.

Opphold i høyden Om det ikke er antall rom som imponerer deg, hva med å gå i høyden? The JW Marriott Marquis Hotel Dubai, i Dubai, har guinnessrekorden i å være verdens høyeste hotell med sine 355 meter.

Hotellet består av to 77-etasjes tvillingtårn, der hvert tårn i sin helhet bare fungerer som hotell.

VERDENS STØRSTE: First World Hotel and Plaza i Genting Highlands i Pahang i Malaysia har 7351 rom, noe som sikrer det en plass i Guinness rekordbok som verdens største hotell. Foto: BENSON KUA / CREATIVE COMMONS
VERDENS STØRSTE: First World Hotel and Plaza i Genting Highlands i Pahang i Malaysia har 7351 rom, noe som sikrer det en plass i Guinness rekordbok som verdens største hotell. Foto: BENSON KUA / CREATIVE COMMONS Vis mer

Får du ikke rom her skal du likevel ikke dra så langt for å fortsatt kunne bo høyt og greit. Sju av de ti høyeste hotellene i verden ligger ifølge Wikipedia i Dubai.

Men du kan bo enda høyere. The Ritz-Carlton i Hong Kong, består av 312 rom fra 102 til 118 etasje, i den 484 meter høye skyskraperen The International Commerce Centre. Dermed er Hong Kong-hotellet verdens høyestliggende hotell, skal vi tro Wikipedia.

Selv om du ikke bor like høyt som i Hong Kong, har Armani Hotel Dubai har slått seg ned i verdens høyeste bygning, 828 meter høye Burj Khalifa. På hjemmesiden skryter hotellet av å være det første hotellet i verden som er designet og utviklet av Giorgio Armani.

Norsk rekord Er det ikke meter i høyden men heller breddegrader som trekker deg?

Hvis du booker du deg inn på Radissons Blu Polar Hotel i Longyearbyen på Svalbard, overnatter du ifølge Guinness rekordbok på verdens nordligste fullservice hotell.

Kan du ikke tenke deg å bo på noen av de nevnte rekordhotellene, så har Tripadvisor akkurat kåret en av verdens største private boliger til verdens beste hotell.

Er du i stedet på jakt etter ei hotellnatt i Norge, finner du den beste hotellopplevelsen i Østfold, ifølge reisenettstedet.

VERDENS HØYESTE: The JW Marriott Marquis Hotel Dubai, i Dubai, har guinnessrekorden i å være verdens høyeste hotell med sine 355 meter. Foto: AXEL SCHMIES / CORBIS / NTB SCANPIX
VERDENS HØYESTE: The JW Marriott Marquis Hotel Dubai, i Dubai, har guinnessrekorden i å være verdens høyeste hotell med sine 355 meter. Foto: AXEL SCHMIES / CORBIS / NTB SCANPIX Vis mer
DET NESTE STORE: Allerede i 2017 åpner hotellet Abraj Kudai i Mekka i Saudi-Arabia med sine 10 000 rom, fire helikopterlandingsplasser og 70 restauranter. Det vil da ta over tronen som verdens største hotell. Illustrasjon: DAR AL-HANDASAH
DET NESTE STORE: Allerede i 2017 åpner hotellet Abraj Kudai i Mekka i Saudi-Arabia med sine 10 000 rom, fire helikopterlandingsplasser og 70 restauranter. Det vil da ta over tronen som verdens største hotell. Illustrasjon: DAR AL-HANDASAH Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer