Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Det mest ekstreme er at Breivik er en velutdannet ung mann fra nest beste vestkant

Randi Rosenqvist (64) satte ord på det mange tenkte om Anders Behring Breiviks klager på soningsforholdene.

ARGUSØYNE: Randi Rosenqvist foretar sikkerhetsvurderinger av forvaringsdømte ved Ila fengsel og forvaringsanstalt, og har vurdert massedrapsmann Anders Behring Breivik siden 2011. -  De sykeste blant oss er så dårlige at de ikke klarer å nyttiggjøre seg det tilbudet de faktisk har. Breivik kan lese, han kan se på tv og han kan snakke med personalet, sier rettspsykiateren. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL
ARGUSØYNE: Randi Rosenqvist foretar sikkerhetsvurderinger av forvaringsdømte ved Ila fengsel og forvaringsanstalt, og har vurdert massedrapsmann Anders Behring Breivik siden 2011. - De sykeste blant oss er så dårlige at de ikke klarer å nyttiggjøre seg det tilbudet de faktisk har. Breivik kan lese, han kan se på tv og han kan snakke med personalet, sier rettspsykiateren. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

[teaser]Rettspsykiaterens verbale filleristing av Anders Behring Breivik under rettssaken like før påske, vakte oppsikt.

Rosenqvist mente mye av det han kom med var reinspikka vås.

Ikke så ekstrem

- Jeg synes ikke Breivik er så ekstrem, det mest ekstreme er at han er en velutdannet ung mann fra nest beste vestkant. Men vi bør være klar over at det er mange mennesker i dagens samfunn som synes det er rett og rimelig å drepe andre mennesker for noe de tror på. Det må vi ta til etterretning. Våre normalitetsnormer gjelder ikke alle, selv om vi liker å tro det.

Randi Rosenqvist ruver i stua hjemme på Røa, selv i flate mokasiner. Det er ikke bare innen rettspsykiatri at hun er et hode høyere enn de fleste.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?