Det mest usunne med et typisk burgermåltid er ikke hamburgeren

Se hvilke som ble best i test.

VELG SUNT TILBEHØR: Det mest usunne med et typisk hamburgermåltid er ofte ikke hamburgeren i seg selv. Foto: ERIK HELGENESET
VELG SUNT TILBEHØR: Det mest usunne med et typisk hamburgermåltid er ofte ikke hamburgeren i seg selv. Foto: ERIK HELGENESET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Bramat.no): Hamburgere kan være grei mat så lenge du velger de som inneholder mye kjøtt og ikke altfor mye salt, fett og kalorier.

Det mest usunne med et typisk hamburgermåltid er ofte ikke hamburgeren i seg selv, men tilbehøret i form av pommes frites, lyst hamburgerbrød og kanskje massevis av dressing og ost.

Hamburger med salat Ulempen med en del hamburgere og annen farsemat er at de er tilsatt nokså mye salt. En del av dem inneholder dessuten litt for mye fett og litt for lite kjøtt.

Men velger du burgere med en høy andel kjøtt og protein, behøver et hamburgermåltid ikke være så usunt.

I hvert fall ikke hvis du dropper pommes frites og heller spiser en stor salat ved siden av.

Rødt kjøtt Hamburgere laget av okse- eller svinekjøtt går under kategorien «rødt kjøtt», en type kjøtt vi ikke bør spise altfor mye av.

Myndighetene anbefaler oss å begrense inntaket av rødt kjøtt til 700 g rått/500 g ferdig tilberedt kjøtt per uke. Noen spiser langt mer enn dette, men mange spiser mindre.

Litt rødt kjøtt, enten det er i form av rene fileter av kjøtt eller hamburgere med lite fett og mye kjøtt, kan du gjerne tillate deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer