- Det største problemet er at folk ikke vet hva god smak er

Arne Brimi vil lære deg å lage enkel mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

- Slik! Nå kan vi prate.

Arne Brimi deiser ned på restaurantstolen, drar luggen bort fra panna. Det er midnatt og han har akkurat vinket farvel til de seksti gjestene som har tilbrakt kvelden på Vianvang, fjellgården og matstedet hans ved foten av Jotunheimen.

Delikatesser har blitt servert på løpende bånd; røkt elgkjøtt, blomkålsuppe, røye, rein, lodderogn, kalv og svinekjake. Mye hentet i den viltre naturen rett utenfor døra.

Alt tilberedt enklest mulig, med smaken i sentrum. Nettopp det er budskapet i «Arne Brimis store kokebok fra Vianvang», som kom ut denne uka.

- Ikke noe jåleri - Maten skal være god, ikke kreativ! Jeg holder meg til det enkle, ikke noe jåleri, slår han fast.

Han er stadig på jakt etter å få fram det opprinnelige i maten, de rene smakene. Når gjestene på Vianvang får rypesuppe, er det bare fjellvann å få i glassene. Smaken skal fram.

- Det største problemet er at folk ikke vet hva god smak er. Folk vet ikke hva ordentlig bernaise er. Vi vasser i smak, maten har blitt kommersialisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer