- Det var om å gjøre ikke å tape ansikt, da risikerte man å bli et mobbeoffer

Nesten én av fem dropper ut av videregående. Derfor blir gutter skoletapere.

DROPPET UT: Da André Pedersen ble motivert nok til å fullføre skolen, hadde han mistet skoleretten. Foreløpig lever han på Nav-ytelser og er usikker på hva framtida byr på. Foto: Jacques Hvistendahl
DROPPET UT: Da André Pedersen ble motivert nok til å fullføre skolen, hadde han mistet skoleretten. Foreløpig lever han på Nav-ytelser og er usikker på hva framtida byr på. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SANDEFJORD (Dagbladet): André Pedersen (26) syntes leksepresset var for stort og følte at ingen av lærerne så ham.

- Allerede på ungdomsskolen slet jeg med det skolefaglige. Det var mye mer lekser enn jeg hadde trodd, og altfor mye teori i undervisningen, sier 26-åringen.

Han er én av mange norske gutter som slutter i skolen uten å fullføre videregående opplæring. Bare 66 prosent av guttene har fullført og bestått fem år etter at de startet, ifølge tall fra Utdanningsdirektoratet. Nesten én av fem dropper ut helt.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer