Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Det villeste tilbehøret du kan plugge i mobilen

Kan brukes til mye mer enn musikk.

GOD KONTAKT: Hullet du plugger hodetelefonene i på mobilen, har flere bruksområder enn de fleste er klar over. Montasje: PRODUKTBILDER
GOD KONTAKT: Hullet du plugger hodetelefonene i på mobilen, har flere bruksområder enn de fleste er klar over. Montasje: PRODUKTBILDER Vis mer

DinSide.no: Alle smartmobiler kommer med en såkalt minijack-kontakt. Den blir oftest kalt for hodetelefon-kontakten, fordi det er det de fleste bruker den til.

Men det lille hullet har faktisk andre bruksområder også, noen av dem mer utenkelige enn andre.

Nettstedet TUAW har listet opp noe av det villeste tilbehøret du kan plugge i hodetelefon-kontakten på telefonen din.

Vi oppsummerer kort, og legger til en egen favoritt til slutt. Bilder av galskapen får du selvsagt i bildespesialen til høyre.

Et infrarødt grilltermometer Med et infrarødt termometer kan du måle temperaturen på en gjenstand uten å være i kontakt med den, og det finnes også en hendig variant som kan plugges rett i minijack-kontakten.

Med en tilhørende app kan du enkelt se hvor varm indrefileten er.

Laserpeker Noen bruker laserpeker som leketøy, men det kan også være et nyttig verktøy, for eksempel hvis du skal holde en presentasjon. X-Pointer er et minijack-tilbehør som fungerer som nettopp det.

Også her finnes det en tilhørende app som styrer funksjonaliteten på selve pekeren.

Geigerteller En strålingsmåler er kanskje ikke noe de fleste av oss har behov for - noensinne, men dersom du trenger en, kan iXR2012 Personal Radiation Meter være et alternativ.

Den plugges i hodetelefon-kontakten på smartmobilen, og med en tilhørende app kan du se strålingsmålene i sanntid.

Smart-termometer Det er ikke måte på hva slags utstyr mobilen vår er i ferd med å erstatte. Termometeret Kinsa plugges i minijack-hullet, og vil lese temperaturen din i sanntid og vise den på skjermen.

Appen har også en helsedatabase som kan avsløre om en spesiell sykdom herjer i nærheten av deg for øyeblikket, uten den kanskje skal tas så veldig alvorlig.

En ekstra knapp Vi styrer de fleste av funksjonene våre fra berøringsskjermen, men det er fortsatt en del ting som fungerer best å gjøre med en fysisk knapp.

PRAKTISK? Termometer til venstre, og i midten ser du et steketermometer. Foto: PRODUKTBILDE
PRAKTISK Laserpeker, bare ikke plag flygerne... Foto: PRODUKTBILDE
PRAKTISK? Steketermometer-appen. Foto: PRODUKTBILDE
PARANOID? For deg som vil sjekke strålingsfaren... Foto: PRODUKTBILDE
LAG DIN EGEN KNAPP: Pressy er rett og slett en fysisk knapp som du kan plugge i hodetelefon-kontakten på Android-telefonen, og som kan gjøre stort sett det du vil, for eksempel ringe mamma, åpne Spotify eller ta et bilde. Foto: PRODUKTBILDE
LAG DIN EGEN KNAPP: Pressy-knappen - før du setter den på plass. Foto: PRODUKTBILDE

Pressy er rett og slett en fysisk knapp som du kan plugge i hodetelefon-kontakten på Android-telefonen, og som kan gjøre stort sett det du vil, for eksempel ringe mamma, åpne Spotify eller ta et bilde.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide.

Sjekk også ut følgende saker:

Her er iPhone- og iPad-tilbehørets mekka
Lykten som lader telefonen
Gjør mobilen din til en robot