Du leser nå Dagbladet Pluss

Dette betyr merkene på maten du kjøper

- Helt på sin plass at forbrukerne har en sunn skepsis overfor matmerking.

OVER HUNDRE MERKER: Noen av merkene har offentlige myndigheter ansvaret for, noen har produsentene selv kontroll over. Noen merker er obligatoriske, mens for mange er det opp til hver enkelt produsent å søke om bruk.
OVER HUNDRE MERKER: Noen av merkene har offentlige myndigheter ansvaret for, noen har produsentene selv kontroll over. Noen merker er obligatoriske, mens for mange er det opp til hver enkelt produsent å søke om bruk.Vis mer

(Dagbladet): Du står i butikken. En vare har et Fairtrade-merke, en et Nøkkelhull og en et LHL-merke. Hvilken skal du velge?

- Ulike merker oppfyller ulike behov. Men jeg tror mange opplever at det er mange merker å velge i, og at de ikke kjenner til alle. Derfor har vi laget en merkeoversikt som skal gjøre det enklere å orientere seg, sier Gunstein Instefjord, fagdirektør for mat og handel i Forbrukerrådet.

Ifølge merkeoversikten vil du støte på over hundre slike merker når du handler i en norsk matbutikk. Merkeoversikten tar for seg de mest kjente og brukte.

- Jeg vil oppfordre folk til å ta utgangspunkt i hva de er opptatt av når de handler - helse, miljø, at maten er økologisk eller etikk? sier Instefjord.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.