<strong>OVER HUNDRE MERKER:</strong> Noen av merkene har offentlige myndigheter ansvaret for, noen har produsentene selv kontroll over. Noen merker er obligatoriske, mens for mange er det opp til hver enkelt produsent å søke om bruk.
OVER HUNDRE MERKER: Noen av merkene har offentlige myndigheter ansvaret for, noen har produsentene selv kontroll over. Noen merker er obligatoriske, mens for mange er det opp til hver enkelt produsent å søke om bruk. Vis mer

Dette betyr merkene på maten du kjøper

- Helt på sin plass at forbrukerne har en sunn skepsis overfor matmerking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du står i butikken. En vare har et Fairtrade-merke, en et Nøkkelhull og en et LHL-merke. Hvilken skal du velge?

- Ulike merker oppfyller ulike behov. Men jeg tror mange opplever at det er mange merker å velge i, og at de ikke kjenner til alle. Derfor har vi laget en merkeoversikt som skal gjøre det enklere å orientere seg, sier Gunstein Instefjord, fagdirektør for mat og handel i Forbrukerrådet.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer