Dette bildet kan du tjene tusenlapper på

Tar du bilder av interiøret, er det lettere å få erstatning.

OVERSIKT OVER INNBOET: Har du oversikt over innboet ditt er det også større sjans for at du forsikrer det riktig, og får igjen alt dersom uhellet skulle være ute. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
OVERSIKT OVER INNBOET: Har du oversikt over innboet ditt er det også større sjans for at du forsikrer det riktig, og får igjen alt dersom uhellet skulle være ute. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sikring av boligen er viktig og forsikring av innboet er en avgjørende del av dette.

En innboforsikring er ment å skulle dekke de fleste skadene som blir påført dine eiendeler. Utfordringen er imidlertid at man ikke får dekket mer enn hva gjenstandene er forsikret for.

Og ifølge en undersøkelse gjennomført av Norsat på vegne av forsikringsselskapet Codan, har flertallet av nordmenn ikke oversikt over hvor mye innboet er verdt, og derfor kan det være en risiko for at eiendelene er underforsikret.

- Dersom ulykker som brann, vannlekkasje eller innbrudd skulle inntreffe, må du sørge for å ha god nok dekning på din innboforsikring, sier informasjonssjef hos Codan, Mari Bræin Faaberg, til klikk.no.

Det betyr at dersom man regelmessig gjør opp status for hvilke verdier man har, vil det også være enklere å forsikre innboet med en riktig sum.

Underforsikret Ifølge Bræin Faaberg er det mange ganger et problem at innboet er underforsikret.

- Man får uansett ikke dekket mer enn innboet er forsikret for, dersom boligen for eksempel skulle bli brannskadet. Og det er vår erfaring at folk ikke tar i nok når de skal angi verdien på innboet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer