Dette bildet kan koste deg titusener

Slik tar du de gode salgsbildene. Send oss ditt beste bilde, vinn kamera!

(Dagbladet): Skal du selge bilen din, er gode bilder et av dine viktigste salgsargumenter.

Du trenger heldigvis ikke å være en proff fotograf eller har et dyrt og avansert kamera for å få et godt resultat.

I videoklippet øverst i denne saken, lærer Dagbladet-fotograf Thomas Rasmus Skaug deg noen nyttige knep for å lykkes med bilder av båten, bilen eller motorsykkelen din.

Lær og vinn! Videoen er en del av fotokonkurransen #øyeblikkene2013, som arrangeres i høst her på Dagbladet.no sammen med Canon.

Dagbladet har noen av landets flinkeste fotografer.

Flere av disse skal de neste ukene lære bort ulike fototeknikker og -disipliner ved hjelp av korte og poengterte instruksjonsvideoer.

VINNERBILDET: Juryen har plukket ut Lasse Røsviks spennende fluebilde som ukens vinner med følgende begrunnelsen:- Fotografen bak vinnerbildet har lyktes rent teknisk. Fokus er på akkurat rett sted og motivet er godt isolert fra den ryddige bakgrunnen. I tillegg til å gi et innblikk i insektenes miniatyrverden, forteller den døde flua en historie. Stemningen er melankolsk.
VINNERBILDET: Juryen har plukket ut Lasse Røsviks spennende fluebilde som ukens vinner med følgende begrunnelsen:- Fotografen bak vinnerbildet har lyktes rent teknisk. Fokus er på akkurat rett sted og motivet er godt isolert fra den ryddige bakgrunnen. I tillegg til å gi et innblikk i insektenes miniatyrverden, forteller den døde flua en historie. Stemningen er melankolsk. Vis mer

Se på videoklippene, forsøk deg på ukas tema og send bildene til oss, og du konkurrerer om å vinne et Canon-kamera.

Slik deltar du: • Ukas tema er bil.

• Send inn ditt beste bilbilde, eller flere, og fortell gjerne hvordan disse ble til.

• Ukas premie er digitalkameraet Canon PowerShot S120.

• Du kan delta med ett eller flere bilder.

• Vinnerbildet og motivene som får hederlig omtale av juryen offentliggjøres i en artikkel på Dagbladet.no og db.no/oyeblikkene2013 lørdag 9. november.

FØLELSE AV TID: Jan Leirud får hederlig omtale for sitt annerledes vanndråpemotiv:- Strukturen i den frosne vannet gir en ekstra dimensjon, en følelses av tid.
FØLELSE AV TID: Jan Leirud får hederlig omtale for sitt annerledes vanndråpemotiv:- Strukturen i den frosne vannet gir en ekstra dimensjon, en følelses av tid. Vis mer

• De innsendte bidragene vil ikke bli benyttet i andre sammenheng enn i forbindelsen med konkurransen #øyeblikkene2013.

Du har følgende innsendingsalternativer:
E-post: konkurranse@dagbladet.no
MMS: send kodeordet KONKURRANSE til 2400
Instagram: Bruk hashtag #øyeblikkene2013

Bildeinnsendingen til denne ukas konkurransen avsluttes ved midnatt onsdag 6. november.

Vinnerbildet Temaet for forrige ukes konkurranse var makrobilder.

Innen fristen midnatt onsdag hadde det kommet inn nærmere 1 800 bidrag på e-post, MMS og Instagram.

Et godt makrobilde skal gi et innblikk i en verden som skiller seg fra våre daglige, visuelle inntrykk; en makroverden.

SKUMMEL: Dette er flua du ikke har lyst til å møte på en fremmed planet, mener juryen om Helge Bredes bilde: - Undervinklingen gir flua en truende framtoning. Godt lys og generelt solid teknisk håndverk får fram alle detaljene.
SKUMMEL: Dette er flua du ikke har lyst til å møte på en fremmed planet, mener juryen om Helge Bredes bilde: - Undervinklingen gir flua en truende framtoning. Godt lys og generelt solid teknisk håndverk får fram alle detaljene. Vis mer

Dette har fotografen bak vinnerbildet, Lasse Røsvik, lykkes særdeles godt med, ifølge juryen:

- Fotografen bak vinnerbildet har lyktes rent teknisk. Fokus er på akkurat rett sted og motivet er godt isolert fra den ryddige bakgrunnen. I tillegg til å gi et innblikk i insektenes miniatyrverden, forteller den døde flua en historie. Stemningen er melankolsk.

Håndholdt Det spennende bildet av den døde flua ble til ved eksperimentering, forteller Lasse.

- Bildene ble tatt ved å benytte en rimelig «eBay»-makrobelg, kombinert med linsevender og en gammel 35 mm manuell-linse, skriver han i en e-post og fortsetter:

- Håndholdt kamera i en hand og en håndholdt blitz med fasttapet minisoftboks i den andre. Back to basic eksprimentering altså.

Lasse har dermed sikret seg ukas premie, kompaktkameraet Canon IXUS 140.

Klassisk motiv I tillegg til vinnerbildet, har juryen plukket ut ytterligere fire motiver som får hederlig omtale.

GLAD KRABAT: Tom Trogstads bidrag er noe som sjeldent som et muntert insektsbilde:

- Teknisk er bildet solid, fokus og dybdeskarphet får fram bare det viktigste.
GLAD KRABAT: Tom Trogstads bidrag er noe som sjeldent som et muntert insektsbilde: - Teknisk er bildet solid, fokus og dybdeskarphet får fram bare det viktigste. Vis mer

Frossen vanndråpe, sendt inn av Jan Leirud fra Kongsvinger:

- Vanndråpe på blad er et klassisk motiv, men her har fotografen funnet en annerledes og spennende vri. Strukturen i den frosne vannet gir en ekstra dimensjon, en følelses av tid.

Flua, sendt inn av Helge Brede fra Vormedal:

- Dette er flua du ikke har lyst til å møte på en fremmed planet! Undervinklingen gir flua en truende framtoning. Godt lys og generelt solid teknisk håndverk får fram alle detaljene.

Bli og blå, på et strå, sendt inn av Tom Trogstad fra Toten:

NESTEN ABSTRAKT: Trond Ingstads nærbilde av en orkide har fanget juryens oppmerksomhet: - Den ekstremt grunne dybdeskarpheten bidrar til at motivet blir nesten abstrakt, og formen får alt fokus
NESTEN ABSTRAKT: Trond Ingstads nærbilde av en orkide har fanget juryens oppmerksomhet: - Den ekstremt grunne dybdeskarpheten bidrar til at motivet blir nesten abstrakt, og formen får alt fokus Vis mer

- Dette insektbildet er rett og slett muntert, du blir glad av å se ansiktet til denne krabaten. Kan noen ringe George Lucas? Teknisk er bildet solid, fokus og dybdeskarphet får fram bare det viktigste.

Orkideen, sendt inn av Trond Ingstad:

- Blant alle insektene, skiller denne blomsten seg ut. Den ekstremt grunne dybdeskarpheten bidrar til at motivet blir nesten abstrakt, og formen får alt fokus. Et poetisk bilde.

Stor suksess Det er andre gangen fotokonkurransen #øyeblikkene2013 arrangeres.

Den forrige runden fant sted i sommer og ble en umiddelbar suksess.

I løpet av de seks ukene konkurransen varte, kom det inn nærmere 10 000 bilder på e-post, mms og Instagram.

Da så vi blant annet på hvordan du lykkes med å ta gode portretter, feriebilder, actionfoto, bilder av kjæledyrene, matbilder og hvordan du unngår å gjøre de vanligste fototabbene.

Tidligere vinnere Vil du se vinnerbildene  og de hederlig omtalene fra den forrige runde av konkurransen, finner du disse ved hjelp av lenkene under:

Uke 1: Nærbilde

Uke 2: Matfoto

Uke 3: Kjæledyr

Uke 4: Action

Uke 5: Feriebilder

Uke 6: Portrett