Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dette blir de nye hotte reisemålene i 2014

Reis hit før alle andre gjør det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Hvert år ber Tripadvisor leserne om å sende inn tips og stemme på de nyeste og hotteste reisemålene. Steder som er på vei oppover.
Her er de reisemålene som kommer i 2014. Sjekk ut stedene og dra dit før de blir fulle av turister. Her er Tripadvisors beste tips:

1. HAVANA, CUBA Sigarer, salsa,  mojito i solnedgang og historie. Havanas gamleby kom på UNESCOs verdensarvliste i 1982,  og får en renessanse som kulturelt og historisk reisemål. Gå i sporene til Hemingway, Sinatra, Corleone og Marilyn Monroe. Havana er den største byen i Karibia, både i utstrekning og antall innbyggere. Byen kalles ofte for et rullende bilmuseum.

2. LA FORTUNA, COSTA RICA La Fortuna de San Carlos ligger ved vulkanen Arenal som hadde et stort utbrudd i 1968, og er en verdens 20 mest aktive vulkaner. Nå begynner byen å bli et populært reisemål for aktiv turisme, med mulighet for rideturer, rafting, klatring, kajakk og zip-lines. Severdigheter er fossen Catarata de la Fortuna som renner fra en 70 meter høy klippe, og de varme kildene i Tabacon.

3. KATMANDU, NEPAL Nepals hovedstad er omgitt av historiske steder, daler, templer og landsbyer. Den gamle Durbar Plassen midt i byen står på UNESCOs verdensarvliste, med Kasthamandap-tempelet, fontener og det gamle palasset. Katmandu er base for ekspedisjoner og trekking i Himalaya og Nepal. Mange oppsøker nå et buddhistisk kloster for yoga og meditasjon.

4. JERUSALEM, ISRAEL Religiøse pilgrimer har valfartet til byen i hundrevis av år. Men du trenger ikke være religiøs for å oppleve denne byens enestående historie og kultur. Det anbefales å bli med på en privat guidet dagtur, men sett også av tid til å vandre gatelangs og oppleve dagliglivet.

5. CUSCO, PERU Cusco var den gamle hovedstaden i inkaenes rike. Byen kan vise fram lag på lag av tradisjonell kultur og historie, kombinert med heftig uteliv. Se gamle katedraler og ruiner og handle på de fargerike lokale markedene.  Cusco er base for mange backpackere på tur til Machu Picchu. Utenfor byen er det muligheter for rafting og mountainbiking.

6. AMERGRIS CAYE, BELIZE Et utvalgt feriemål i Karibia, med akkurat nok fasiliteter til å gjøre det spennende, samtidig som det ikke er fullt av turister. Mangrove-trærne er en av attraksjonene på dene hvite  strandøya som er den største i Belize  ( tidligere Britisk Honduras). Her er det snorkling og dykking som gjelder.

7. SAPPORO, JAPAN Tripadvisor mener at den japanske byen er mest kjent for øl. For nordmenn er Sapporo mest kjent for mange norske vinterlige triumfer, helt tilbake til OL i 1972.Byen har en årlig snøfestival med skifftende tema,  matfestivaler og ligger på den nordligste øya i Japan.

8. HANOI, VIETNAM Den vietnamesiske hovedstaden har beholdt sin sjarm, med gamlebyen, monumenter og arkitektur, samtidig som det er en spennende by i i utvikling. Innsjøer, parker, og mer enn 600 templer og pagoder er noen av severdighetene i denne byen, som enkelt kan utforskes med taxi. Tripadvisor anbefaler også Ho Chi Minh's Mausoleum.

9. CORRALEJO, SPANIA Fuerteventura er den nest største av alle Kanariøyene, men har bare en brøkdel så mange turister som  Gran Canaria og Tenerife. Øya ligger bare 10 mil i luftlinje fra Afrika. Har milelange sandstrender både utenfor Corralejo og sørover i Jandia og Playa Sotovento. Vannsport, som surfing og kiting er populært. Corralejo var tidligere en liten fiskerlandsby, tradisjonen er bevart i de mange fiskerestaurantene.

10. FORTALEZA, BRASIL Den femte største byen i Brasil har 3, 6 millioner innbyggere og er en av vertsbyene for FIFA World Cup i juni 2014. Fortaleza er kjent for flotte strender, høy partyfaktor og store markeder med håndlagede varer. Praia do Futuro regnes som byens beste strand.  Tropisk klima. De varmeste måneden er desember og januar.  Festningen Nossa Senhora da Assuncao fra 1649 markerer byens opprinnelige sentrum.
 
Tripadvisor har flere gode tips til reisemålene.

CUBA: Sigarer og veteranbiler ved Hotel Nacional i Havana. Foto: TRULS BREKKE
JERUSALEM: Turister ber ved krypten på Golgata. Foto: HANS ARNE VEDLOG
PERU: Choquequirao-ruinene i Cusco. Foto: MARTIN MEIJA/AP/NTB SCANPIX
NEPAL: Religiøse festivaldeltakere i Pashupati-templet i Katmandu i desember. Foto: NARENDA SHRESTHA/EPA/NTB SCANPIX
JAPAN: Snøfestivalen i Sapporo i februar måned. Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS/NTB SCANPIX
VIETNAM: Hanoi. Foto: LARS EIVIND BONES
FUERTEVENTURA: Fra Corralejo er det ikke langt til fyrtårnet Faro del Toston. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
BRASIL: Castelao stadion i Fortaleza. Foto: FABIO LIMA/ AP/ NTB SCANPIX
FUERTEVENTURA:  De milelange sandstrendene ved Corralejo blir ofte sammenlignet med str4endene på Cuba. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
FUERTEVENTURA: De milelange sandstrendene ved Corralejo blir ofte sammenlignet med str4endene på Cuba. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
 HUSKER DU:  Staffetten i Ski-VM i Sapporo i februar 2007. Petter Northug jr. på siste etappe gikk Norge inn til VM-gull. 
Foto: ARNT E. FOLVIK
HUSKER DU: Staffetten i Ski-VM i Sapporo i februar 2007. Petter Northug jr. på siste etappe gikk Norge inn til VM-gull. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
 NEPAL: Hund på fjelltur i Nepal. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
NEPAL: Hund på fjelltur i Nepal. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
 SAPPORO:  Makaka-aper fryser i kulda i Sapporo Maruyama Zoo. Foto: ISSEI KATO/REUTERS/NTB SCANPIX
SAPPORO: Makaka-aper fryser i kulda i Sapporo Maruyama Zoo. Foto: ISSEI KATO/REUTERS/NTB SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!