Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dette blir en av verdens råeste berg og dal-baner

Står ferdig neste år, men du kan ta turen her allerede nå.

(Dagbladet): Fornøyelsesparken Cedar Point i Sandusky, Ohio er USAs nest eldste av sitt slag.

Nå skal parken igjen sette rekorder. Neste år kommer nemlig berg og dal-banen «GateKeeper» til å stå klar og det er litt av et beist.

Berg og dal-banen er av det såkalte wing coaster-slaget, som det ifølge Wikipedia bare finnes fire av i hele verden.

Denne berg og dal-bane-typen er designet for å gi deg den ultimate flyfølelsen, skriver Huffington Post. I stedet for et vanlig «tog» sitter man nemlig i par på hver side av banen, uten noe som helst hverken over eller under.

«GateKeeper» kommer til å bli den lengste i denne kategorien når den står ferdig neste år. Den har også det lengste fallet av alle wing coastere i verden, på drøyt 50 meter.

I videoen over kan du allerede nå få deg en tur i monsteret. Fornøyelsesparken har nemlig satt sammen en animasjon som viser deg hvordan opplevelsen kommer til å bli.

Berg og dal-banen kan skryte av både stupbratte fall, looper, en 360 graders spiral og noe parken kaller «Zero-G-Roll» der parkgjestene blir fraktet gjennom hull i to tårn i full fart.

Toppfarten skal være på like under 110 kilomete i timen, og turen tar rundt to minutter og 40 sekunder. Den skal klare å gi 1710 gjester sommerfugler i magen hver time.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media