Dette blir sunn middag - fylt med magert kjøtt og masse grønnsaker

Stor tortillatest. Stem på den du liker best.

NOEN INNEHOLDER PALMEOLJE: Hvor sunt måltidet blir, avhenger av hva slags type tortilla du velger, og hva du fyller den med. Foto: ERIK HELGENESET
NOEN INNEHOLDER PALMEOLJE: Hvor sunt måltidet blir, avhenger av hva slags type tortilla du velger, og hva du fyller den med. Foto: ERIK HELGENESET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Bramat.no): Meksikansk mat som taco og tortillas er populært blant barn og voksne. Det smaker godt, er enkelt å lage, og du kan selv velge hva slags kjøtt, saus og grønnsaker du ønsker å bruke.

En wrap fylt med magert kjøtt, massevis av grønnsaker, bønner, lettrømme, hjemmelaget guacamole, og ikke altfor mye ost, er uten tvil et sunt middagsalternativ.

Bruker du derimot den feteste kjøttdeigen, lite grønnsaker, seterrømme og massevis av ost, blir det et måltid med mye mettet fett og kalorier.

Hva slags type tortilla du velger, har også noe å si for hvor sunt måltidet blir.

Mens noen passer fint inn i et ellers sunt måltid, er det andre som inneholder både palmeolje og for mye salt. Ingen av delene er spesielt bra for oss.

Unødvendig med palmeolje I løpet av den siste tida har det vært mye fokus på palmeolje.

Ikke bare er det skadelig for miljøet å bruke denne typen olje, men dette er dessuten en olje som inneholder en type fett som er kraftig kolesteroløkende.

Flere produsenter har tatt dette på alvor, og har byttet ut palmeolje med for eksempel raps- eller solsikkeolje. Dette er positivt!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer