SVETTE OG SLIT: Rebekah Halvorsen, Julie Skaug,Thea Susanne Lihus, Drajan Klenner, Karl Georg Kosbøll, og Karl Christian Hagen går siste året på musikk, dans og drama ved Fagerbordg videregående skole. Noen av dem har allerede bestemt seg for å velge dans eller drama videre i høyere utdanning. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
SVETTE OG SLIT: Rebekah Halvorsen, Julie Skaug,Thea Susanne Lihus, Drajan Klenner, Karl Georg Kosbøll, og Karl Christian Hagen går siste året på musikk, dans og drama ved Fagerbordg videregående skole. Noen av dem har allerede bestemt seg for å velge dans eller drama videre i høyere utdanning. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Dette bør du gjøre for å unngå å ta feil utdanning

Stadig flere angrer på sine valg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Mens Julie Skaug (18) og Karl Georg Kosbøll (19) tar sikte på en karriere innen dans og drama, vil Rebekah Halvorsen (18) tilbake til klasserommet.

- Jeg synes det er blitt litt mye dans og litt lite fag på videregående, så jeg har planer om å studere filosofi og menneskerettigheter i New York det neste halvåret, forteller 18-åringen, som tar musikk, dans og drama på tredje året ved Fagerborg videregående skole i Oslo.

Under ledelse av ballettmester Ketil Gudim, tidligere medlem av den Norske Nasjonalballetten, trener hun sammen med de andre elevene i klassen til tentamen i ballett.

- Jeg er lat, så jeg er lei av å danse hele tida. Dessuten vil jeg heller sitte på skolebenken de neste åra. Jeg har lyst til å gå på college i USA, der jeg er vokst opp, sier Rebekah.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn