Dette bordet lader mobilen

Glem lader og ledning.

TEKNOLOGI OG INTERIØR: Nå kobles interiør og teknologi stadig tettere sammen. Møbelprodusenten Kinnarps har laget integrert trådløs mobillading i ny bordserie.   FOTO: Kinnarps
TEKNOLOGI OG INTERIØR: Nå kobles interiør og teknologi stadig tettere sammen. Møbelprodusenten Kinnarps har laget integrert trådløs mobillading i ny bordserie. FOTO: KinnarpsVis mer

Interiør og teknologi kobles stadig tettere sammen.

Nå har møbelprodusenten Kinnarps laget integrert trådløs mobillading i ny bordserie.

Flere andre har kastet seg på lignende trender. Firmaet Creative gir deg blant annet høyttalere i stein.

Designer Siren Elise Wilhelmsen har laget denne strikkende klokken. Og liker du digitale hjelpemidler kan badet ditt bli rene lekerommet.

Enklere liv Målet er at du skal slippe å ta med deg ledninger og ladere.

Produkt- og markedsdirektør Per Henriksen i Kinnarps er i alle fall overbevist, kanskje ikke overraskende.

- Trendene går i retning av at folk veksler mellom ulike soner og rom avhengig av hva slags arbeidsoppgaver de utfører, og denne trenden vil forsterkes ved at man ikke trenger å dra meg seg ladekabler hver gang man forflytter seg, sier han.

- Mange mennesker jobber også i prosjekter, hvor prosjektgruppen kan sitte sammen i timevis rundt møtebord. Strømforsyning gjennom trådløs lading vil gjøre arbeidshverdagen langt enklere, mener han.

Markedet retter seg forøvrig først og fremst mot kafeer, hoteller og bedrifter.

Legges over ladepunktet - Hvordan fungerer dette?

- Det virker slik at man setter inn en mottaker i strøminntaket på mobilen og legger telefonen over ladepunktet. Dette gjør at du ikke trenger kabel og flere kontaktpunkter på arbeidsplassen, opplyser Henriksen.

- Og fungerer dette på alle mobiler?

- Ja, det handler bare om at man må ha noen flere varianter, altså forskjellige standard plugger liggende.

- Er det slik at andre elektriske artikler ikke bør stå i nærheten av laderen?

- Nei, dette har ikke vært noen utfordring.

Standardiseringsproblemer Teknologijournalist Magnus Eidem i Dagens-it, tror trådløs lading er et marked som det kan være smart å slå seg inn på.

- De aller fleste i Norge kjøper såkalte smarttelefoner. Høy datatrafikk og store skjermer gjør at de krever forholdsvis hyppig opplading, forklarer han.

Bordet i artikkelen kjenner han ikke i detalj, men mener utfordringen generelt er standardisering i forhold til ulike mobiltyper.

- Det er for øvrig få produkter på markedet som støtter trådløs lading ennå, men løses dette på en fornuftig måte kan det være nyttig, tilføyer han.

Interiør og teknologi Tanken om å integrere teknologi med interiør er imidlertid ikke ny.

Hvem husker vel ikke senger med integrert radio? Eller hva med hvilestoler hvor høyttalere er integrert i hodestøtten?

- Det er ikke uvanlig at møbler og ny teknologi kombineres, forklarer informasjonssjef Knut Skoe i Møbelrådet.

Men det har lett for å bli slik at du er så begeistret for de nye mulighetene at du glemmer å se om det faktisk er behov for det, eller om den nye teknologien tilfører produktet noe reell verdi.

Estetikk og teknikk Det er også å anbefale at firmaer går noen skikkelige runder med designer, slik at det estetiske og tekniske blir smakfullt, slik man vil ha et møbel, forklarer Skoe.

På privatmarkedet tror han ikke folk er villig til å betale veldig mye for slike innebygde teknologiske løsninger. Unntakene kan kanskje være det som har med hi-fi å gjøre.

- Ellers er jeg enig med teknologene om at standardisering er det viktigste i mange slike sammenhenger, sier Skoe.

Les også:
Dette huset er kåret til Englands kuleste
Dette hotellet glemmer du aldri
Så smart kan du innrede på 51 kvm
Se hva du kan gjøre med hvitt

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

ULIKE SONER: Møbelprodusenten Kinnarps laget integrert trådløs mobillading i ny bordserie beregnet for folk på farten.  FOTO: Kinnarps
ULIKE SONER: Møbelprodusenten Kinnarps laget integrert trådløs mobillading i ny bordserie beregnet for folk på farten. FOTO: Kinnarps Vis mer