Du leser nå Dagbladet Pluss

Dette brennevinet har for mange et ufortjent dårlig rykte

Lages av restene etter vinproduksjonen, men fire av seks flasker får toppkarakter.

FRA RESTPRODUKT TIL EGEN VARE: Tidligere var grappa bare en måte å unngå svinn etter vinproduksjonen, og en fornuftig måte å utnytte restene på. Dette resulterte ofte i grove, uelegante brygg og har definitivt bidratt til brennevinets varierende popularitet her i landet. 
Foto: Reuters / NTB Scanpix
FRA RESTPRODUKT TIL EGEN VARE: Tidligere var grappa bare en måte å unngå svinn etter vinproduksjonen, og en fornuftig måte å utnytte restene på. Dette resulterte ofte i grove, uelegante brygg og har definitivt bidratt til brennevinets varierende popularitet her i landet. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet): Grappa har for mange nordmenn et noe ufortjent dårlig rykte.

Dette flotte brennevinets opprinnelse som et restprodukt må nok ta noe av skylden for dette. Tidligere var grappa bare en måte å unngå svinn etter vinproduksjonen, og en fornuftig måte å utnytte restene på.

Dette resulterte ofte i grove, uelegante brygg og har definitivt bidratt til brennevinets varierende popularitet her i landet.

Det er derimot en stund siden Italias vinprodusenter begynte å ta sin grappa på alvor.

Det finnes i dag et stort utvalg meget gode varianter med både kompleksitet og eleganse å få tak i her til lands.

Restebrennevin

Grappa lages som nevnt av restene etter vinproduksjonen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.