Cruise-ferie

Dette cruiseskipet får skøytebane, zipline gjennom ni etasjer og plass til 8870 mennesker

«Symphony of The Seas» sjøsettes i mars.

VERDENS STØRSTE: Dette cruiseskipet får skøytebane, zip-line gjennom ni etasjer og plass til 8870 mennesker. Se utsiden - og innsiden - av verdens største cruiseskip, som settes i trafikk i Middelhavet til våren. Video: Royal Caribbean Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Cruise-industrien er i vekst, og stadig flere barnefamilier og yngre mennesker har fått øynene opp for å feriere på et flyttbart og bevegelig «hotell» hvor du vårkner opp i samme seng hver morgen - men på et helt nytt sted enn i går.

Royal Caribbean Cruise Lines sjøsetter til våren det som blir verdens største cruiser - og som er innredet spesielt med tanke på familier.

I mars blir «Symphony of the Seas» døpt i Spania.

- Med dette får Middelhavet en ny destinasjon. Og ikke så rent liten heller. Med full besetning og fullt skip blir det plass til 8870 mennesker om bord, sier Simen Opsahl, salgssjef for RCCL i Norden, til Dagbladet.

For familien

Det er mange myter om hva et cruise er. Det oppfattes gjerne som noe for steinrike, og gjerne eldre mennesker. Til dels var det vel også slik, men både statistikk og erfaring viser at dette markedet har endret seg mye.

FAMILIEPROFIL: Stadig flere barnefamilier reiser på cruiseferie. På «Symphony» tilrettelegges det spesielt for barn og unge. Foto: Royal Caribean
FAMILIEPROFIL: Stadig flere barnefamilier reiser på cruiseferie. På «Symphony» tilrettelegges det spesielt for barn og unge. Foto: Royal Caribean Vis mer

Nå er cruise mer noe foreldre tar med seg barna sine på. Dette har Royal Caribbean tatt seg ad notam, og har designet et skip som du skal være rimelig sær for ikke å like om du er barn.

Her blir det vannsklier, vannshow, bølgesimulator, eget Broadway-musikial, lekearealer, ei zipline gjennom ni etasjer - eller dekk som det heter på båter - skøytebane og flere andre aktiviteter.

- Det blir en rekke nye opplevelser, lover Ellen Stebekk, markedssjef for Norden.

Mindre utslipp

«Symphony» vil få 20 spisesteder, 16 gjestedekk, har 2275 lugarer og vil påberope seg tittelen «verdens største cruiseskip» med sine 230 000 bruttotonn.

Men selv om cruise er populært som aldri før, er motstanderne også sterkt på banen. Særlig er klimaforkjempere skeptiske til utslippene fra de enorme cruiseskipene.

Næringen hevder de jobber på spreng for å redusere forurensing og utslipp.

- Når det gjelder utslippssiden så vil dette nye skipet bli det mest miljøvennlige til nå. Vi fortsetter investeringen i tiltak på dette feltet, sier Ellen Stebekk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer