Nesten 1 av 4 får ingen oppfølgning etter hjerneslaget

- Dette er å svikte de slagrammede

77 prosent av pasientene er registrert med kontroll etter hjerneslag. Det er også store variasjoner i kvaliteten på oppfølgningen som gis.

TRENER AKTIVT: Ove Hellvik (64) har tatt aktive grep selv for å komme seg etter hjerneslaget som rammet for to år siden. Han går tur, gjør øvelser hjemme, på treningsstudio og hos fysioterapeut. Men noe etterkontroll på sykehuset fikk han ikke, og måtte vente 3 uker før han fikk oppfølgning i kommunen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
TRENER AKTIVT: Ove Hellvik (64) har tatt aktive grep selv for å komme seg etter hjerneslaget som rammet for to år siden. Han går tur, gjør øvelser hjemme, på treningsstudio og hos fysioterapeut. Men noe etterkontroll på sykehuset fikk han ikke, og måtte vente 3 uker før han fikk oppfølgning i kommunen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ferske rapporten fra Norsk Hjerneslagregister viser at 77 prosent av pasientene er registrert med oppfølgning i 2017.

- Det er ved oppfølgningen etter hjerneslag det er de største manglene i slagomsorgen i Norge. Her svikter helsevesenet i noen grad, sier Bent Indredavik, faglig leder av Norsk Hjerneslagregister.

Han understreker at hjerneslag både er en akutt og en kronisk sykdom – mange må leve med noen mén.

BLACK WEEK TILBUD - Få Dagbladet Pluss til -50% de neste 6 måneder

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Spar 50%

39,-

Per måned

Totalt 234,- for 6 mnd

*Black Week tilbudet på 234,- gir deg tilgang til Dagbladet Pluss i 6 mnd, og abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (79,- / mnd) etter endt kampanjeperiode.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer