Dette er årets beste champagne

Men du må ut med 2500 kroner.

FRANSK LUKSUS: Krug Rosé Brut sprenger nesten skalaen med sine 98 poeng. Den koster hele 2499 kroner, men  vineksperten mener den er verd det.
FRANSK LUKSUS: Krug Rosé Brut sprenger nesten skalaen med sine 98 poeng. Den koster hele 2499 kroner, men vineksperten mener den er verd det. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere vinanmeldelser.

(Dagbladet): Vi drikker mer vin, og vi drikker bedre vin.

For de beste og da ofte dyre vinene blir fort utsolgt fra Vinmonopolet.  Kan koste mer i utlandet Noen årganger og produsenter har volum nok til at det blir etterfylt. Andre må du lete etter i utlandet, og da ofte til priser langt over polets - tross høye avgifter.

Forklaringen er at det gjøres gode og store innkjøp.

Et godt eksempel er Amarone della Valpolicella Classico II Fornetto 2004, hvor Norge har stukket av med halve produksjonen.

En klassevin som får 95 poeng og derfor er vel verdt de 649 kronene som den er priset til.  Fransk luksus At vi har tatt med Krug Rosé Brut til den nette sum av 2499 kroner, skyldes at denne champagnen er en vin som nesten sprenger poengskalaen. Sammenlikningen mellom en Ferrari og en Fiat er en passende metafor.

Som kontrast er det mye billig og godt å melde om fra året vi har lagt bak oss. Mange gode viner som passer til hverdagsmåltidet og et stramt budsjett.  Vanskelig vinhøst Vinåret 2010 sett fra vinbøndenes side er en helt annen sak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer