Dette er årets beste motorer

BMW overtar tronen og seirer overlegent i år. Motoren er ikke stor, men effektiv - og bilen er rask!

MOTOREN ER LITEN, MEN BEST: Det er den kompakte 3-sylindrede enheten som sitter i hybridsystemet til BMW i8 som stakk av med troféet «International Engine of the Year». I denne sammenhengen er 1,5 liter nok til å bevise at BMW fortsatt er i verdenseliten når det gjelder motorer. Foto: RUNE M. NESHEIM
MOTOREN ER LITEN, MEN BEST: Det er den kompakte 3-sylindrede enheten som sitter i hybridsystemet til BMW i8 som stakk av med troféet «International Engine of the Year». I denne sammenhengen er 1,5 liter nok til å bevise at BMW fortsatt er i verdenseliten når det gjelder motorer. Foto: RUNE M. NESHEIM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Hvert år kåres verdens beste motor av et panel bestående av 65 motorjournalister fra 31 land i International Engine of the Year Awards. Den baserer seg på deres tester av nye bilmodeller utstyrt med de mest aktuelle motorene i løpet av året som gikk.

Kåringen anses av bilindustrien som den store referansen og følges nøye i hele bransjen. Men kåringen Ward's 10 best engines er det også viktig å følge med på, selv om den har en anelse større amerikansk slagside.

Det har i uken som gikk haglet inn med pressemeldinger angående kåringen fra en rekke bilprodusenter og det er lett å bli litt forvirret. BMW hevdet nemlig å ha tatt kronen fra Ford - og deretter følger en melding fra Ford der de skryter av nok en gang å ha fått det gjeve troféet for beste motor...

Forklaringen er egentlig enkel. I tillegg til en totalvinner kåres det nemlig også vinnere i en rekke underkategorier som så nomineres til sammenlagtprisen.

BMW sammenlagt Og Ford, som, joda - helt riktig, vant troféet for beste internasjonale motor - men i sin underkategori, måtte i år se seg slått av BMW, som vant sammenlagtseieren. Men Fords imponerende 1.0-liter, som åpenbarte seg for oss i Ford Focus, hadde da tross alt vært kåret til beste motor tre år på rad - i 2012, 2013 og 2014.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.