Dette er årets beste motorer

Ford vant den gjeveste prisen, men BMW vant desidert flest av klassene.

ÅRETS MOTOR: Fords nye tresylindrede turbomotor på 999 kubikk vant prisen for årets nye motor. FOTO: Ford
ÅRETS MOTOR: Fords nye tresylindrede turbomotor på 999 kubikk vant prisen for årets nye motor. FOTO: Ford Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år deles det ut priser for årets beste motorer. En jury bestående av en rekke motorjournalister fra hele verden stemmer over hvilke motorer som fortjener ekstra heder og ære.

Det er priser for motorer av forskjellige størrelser samt beste sportsbilmotor, beste miljømotor og den prestisjefylte beste nye motor-prisen.

I år var det Ford som stakk av med den gjeveste prisen for den herlige 1-literen som man kan få i nye Focus. Den turboladede motoren på 999 kubikk yter 100 eller 125 hester, og gir en kjøreopplevelse man absolutt ikke forventer fra en så liten, tresylindret motor.

Den er veldig fleksibel og oppleves i de fleste tilfeller som mer enn sterk nok i Focus. I en mindre bil, som for eksempel Ford Fiesta, ville den nok blitt oppfattet som regelrett sprek.

I tillegg til motorens gode tekniske spesifikasjoner, har den også en naturlig fordel i at den er lettere enn en tilsvarende firesylindret dieselmotor. Det gjør at bilen kjennes enda lettere på foten enn modellene med større motor.

Ampera har årets miljømotor I klassen for miljømotorer, var det 1,4-literen med rekkeviddeforlenger fra Opel Ampera og Chevrolet Volt som stakk av med seieren. Den ladbare hybriden har ikke vært noen stor suksess her til lands, men vi opplevde motoren som moderne da vis testet den tidligere i år. Den består av en 1,4-liters bensinmotor på 83 hester og en elmotor på 150 hester. Det er sistnevnte som driver bilen fremover, og bensinmotoren sørger for strøm til elmotoren når batteriet er tomt. En komplisert løsning, men i praksis fungerer det veldig bra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer