IMPONERER: Nye VW Golf går sin seiersgang verden over, og ble i påsken kåret til «Årets bil i verden». Foto: TORMOD BRENNA
IMPONERER: Nye VW Golf går sin seiersgang verden over, og ble i påsken kåret til «Årets bil i verden». Foto: TORMOD BRENNAVis mer

Dette er «Årets bil i verden»

Bestselgeren håver inn priser.

Norges mest populære bilmodell fikk mer heder og ære på bilutstillingen i New York i påsken, da en internasjonal ekspertjury stemte Volkswagen Golf til topps.

«World Car of the Year» - eller årets bil i verden - kåres av 66 biljournalister fra 23 land.

I forbindelse med Bilutstillingen i Genève i mars i år ble Volkswagen Golf også kåret til årets Bil i Europa. Bilen har også vunnet en rekke andre utmerkelser.

Mest pop Den sjuende golf-generasjonen ble lansert sist høst, og ble umiddelbart en bestselger her i Norge.

Det var ingen overraskelse. Når den utgående modellen lå på salgstoppen, skulle det mye til om ikke forbedringen gjorde det samme.
 
- Volkswagen Golf, som er helt ny fra innerst til ytterst, har løftet nivået i denne klassen til nye høyder, sier direktør Ulf Tore Hekneby hos Volkswagen-importøren.

Lettere og bedre Verdens motorjournalister har altså også latt seg imponere av den nye Golf'en - som stort sett har fått strålende mottagelse verden rundt - og kåret like godt bilen til «verdens beste».

Lavere vekt og forbruk, modifiserte motorer med mer effekg og mulighet til langt mer utstyr, er nøkkelordene for den nye VW Golf som enda en gang setter standarden i klassen.

SELGER GODT: Den nye Golfen har solgt godt siden den ble lansert før jul, sier informasjonssjef hos Volkswagen, Jan Erik Haugen. Foto: TORMOD BRENNA
SELGER GODT: Den nye Golfen har solgt godt siden den ble lansert før jul, sier informasjonssjef hos Volkswagen, Jan Erik Haugen. Foto: TORMOD BRENNA Vis mer

dagbladet kjørte nylig en 105-hesters TDI med firehjulstrekk på langtur på blandet underlag, og ble imponert av både kjøreegnskaper, forbruk og utstyrsnivå. Riktignok er saker som adaptiv fartsholder ekstrautstyr, men du verden så praktisk det er på langkjøring.

Mange modeller Firehjulstrekkerne ble nylig introdusert, det samme ble GTI-versjonen på 230 hestkrefter og en GTD-utgave med 184 hk og et dreiemoment på voksne 380 nm.

Til høsten kommer stasjonsvognene, og da er «verdens beste bil» komplett og kan fåes i omtrent alle mulige varianter og utstyrnivåer.