Dette er bare juks

Men det ser veldig kult ut.

VEGGDEKKE: Har du ikke betongvegg, men ønsker deg en? Dette tapetet er basert på fotografier av den norske fotografen Tom Haga, se mer av kolleksjonen hos concretewall.no. Foto: Produsent
VEGGDEKKE: Har du ikke betongvegg, men ønsker deg en? Dette tapetet er basert på fotografier av den norske fotografen Tom Haga, se mer av kolleksjonen hos concretewall.no. Foto: ProdusentVis mer

Siste nytt på tapetfronten er etterligninger av naturmaterialer som blant annet drivved og betong.

Det slitte tretapetet er topp for den som liker den grålige drivvedstilen. For tilhengerne av den mer industrielle stilen kan du klistre betongen rett på veggen med tapetlim.

Gode etterligninger Interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskaar sier at nordmenn tradisjonelt har hatt en aversjon mot å lage kopiprodukter av naturen.

— Vi har jo så mye av naturen som det er, men dette er nå i ferd med å snu. Tapetprodusentene har klart å lage gode etterligninger av materialer, og resultatet er gode fototapeter som har fått veldig realistisk overflate, også kalt 3D tapet.

På alle vegger Interiørarkitekten mener at tapettrenden er en videreføring av det tradisjonelle fototapetet fra 70-tallet.

Tapet er en rimelig måte å endre et roms karakter på, derfor kommer vi til å se mye mer i tiden fremover. Selv tror jeg nå vi snart er ferdig med den ene tapetveggen, og at det vil bli tapet på alle vegger igjen.

Få det i ramme Trond Ramsøskaar er ikke så begeistret for drivved og shabby chic, men mener det er mange flotte tapeter på markedet.

— Mange er så flotte at de kan rammes inn og henges opp på veggen. Men det må være stort, tenk deg en fototapet rammet inn som et bilde på 2 x 2 meter.

Visker ut skiller Interiørdesigner Marianne Hafskjold, D å Bo, tror vi kommer til å se mye av det røffe og naturlige fremover.

ULVETIDER: Dyrisk tapet fra Scandinavian Surface. Ulvemotivet passer sammen med skogen av tapetpaneler. FOTO: Produsent
VEIVISER: Fototapeter er i fokus som aldri før. Noen fungerer som store veggbilder, bloompapers.com FOTO: Produsent
LIMT PÅ VEGGEN: Drivved på veggen er lett å få til. Design ved Piet Hein Eek, scrapwoodwallpater.com FOTO: Produsent

— Tapetene bygger opp under en stil som gir oss mer følelse av å viske ut skillene mellom ute og inne. Drivved og betongtapet er perfekte å bruke på en vegg sammen med en fargepalett som går i de grålige tonene.

Frem fra glemselen Hafsskold mener også at tapetveggen er litt glemt den senere tid.

— Ved bruk av tapet på veggene vil vi få mer levende rom. Ikke minst er det en grei sak å tapetsere veggen når du blir lei av motivet.

Les også:
Tapetrender
Ti tips på tapetet
Tapet over skvettsonen

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

DRIVVED: En drøm for shabby chic-entusiaster. Hollandske Piet Hein Eek har designet dette "slitte" tretapetet for scrapwoodwallpaper.com FOTO: Produsent
DRIVVED: En drøm for shabby chic-entusiaster. Hollandske Piet Hein Eek har designet dette "slitte" tretapetet for scrapwoodwallpaper.com FOTO: Produsent Vis mer
FOTOTAPET: Motiv fra Sydpolen tatt av Inge Meløy, tapetet er levert av Dr. Nice. FOTO: Sandra Akselsen
FOTOTAPET: Motiv fra Sydpolen tatt av Inge Meløy, tapetet er levert av Dr. Nice. FOTO: Sandra Akselsen Vis mer