Dette er bare juks

Men det ser veldig kult ut.

VEGGDEKKE: Har du ikke betongvegg, men ønsker deg en? Dette tapetet er basert på fotografier av den norske fotografen Tom Haga, se mer av kolleksjonen hos concretewall.no. Foto: Produsent
VEGGDEKKE: Har du ikke betongvegg, men ønsker deg en? Dette tapetet er basert på fotografier av den norske fotografen Tom Haga, se mer av kolleksjonen hos concretewall.no. Foto: Produsent Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siste nytt på tapetfronten er etterligninger av naturmaterialer som blant annet drivved og betong.

Det slitte tretapetet er topp for den som liker den grålige drivvedstilen. For tilhengerne av den mer industrielle stilen kan du klistre betongen rett på veggen med tapetlim.

Gode etterligninger Interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskaar sier at nordmenn tradisjonelt har hatt en aversjon mot å lage kopiprodukter av naturen.

— Vi har jo så mye av naturen som det er, men dette er nå i ferd med å snu. Tapetprodusentene har klart å lage gode etterligninger av materialer, og resultatet er gode fototapeter som har fått veldig realistisk overflate, også kalt 3D tapet.

På alle vegger Interiørarkitekten mener at tapettrenden er en videreføring av det tradisjonelle fototapetet fra 70-tallet.

— Tapet er en rimelig måte å endre et roms karakter på, derfor kommer vi til å se mye mer i tiden fremover. Selv tror jeg nå vi snart er ferdig med den ene tapetveggen, og at det vil bli tapet på alle vegger igjen.

Få det i ramme Trond Ramsøskaar er ikke så begeistret for drivved og shabby chic, men mener det er mange flotte tapeter på markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer