Dette er bilfargen som tiltrekker seg mest fugleskitt

Tipp hvilken det er før du leser dette.

STØRST FARE: Dette må du regne med å gjøre oftere hvis bilen din er rød enn om den hadde hatt en annen farge. Foto: Autoglym
STØRST FARE: Dette må du regne med å gjøre oftere hvis bilen din er rød enn om den hadde hatt en annen farge. Foto: Autoglym Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha undersøkt nærmere 1200 biler i fem forskjellige britiske byer, kom britene fram til at røde biler var mest utsatt for fugleskitt. Hvis du vil unngå å finne hvite flekker på bilen, viser undersøkelsen, som ble gjennomført av bilrekvisitabutikken Halfords, at du bør velge en grønn bil.

18 prosent av de røde bilene i undersøkelsen var tilgriset med fuglebæsj, mens bare én prosent av de grønne bilene hadde blitt «bombet». De andre fargene i undersøkelsen var blå (14 %), svart (11 %), hvit (7 %) og grå/sølv (3 %).

Er det hekking på gang? Den britiske ornitologforeningens talsperson uttaler at fugler kan tiltrekkes av forskjellige farger, men at det sannsynligvis handler mer om hvor du parkerer.

- Hvis du parkerer i nærheten av der fugler hekker, vil du få mer fugleskitt på bilen, sier han.

Det er noe også seniorforsker hos Norsk institutt for naturforskning (NINA), Tycho Anker-Nilssen, kan stille seg bak.

- Hvis fuglene hekker i nærheten, kan det hende at de skiter på bilen for å få den til å fjerne seg, sier han. Men hvorfor akkurat rødt utpeker seg, har han ingen god forklaring på. Fugleforskeren påpeker imidlertid at rødt har en funksjon hos for eksempel måkefugler. Fugleungene hakker nemlig på den røde delen av nebbet til moren når de vil ha mat, kan forskeren fortelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer