Du leser nå Dagbladet Pluss

Dette er blant verdens mest ettertraktede viner

Denne rødvinen må du prøve.

STJERNER:  Barolo er en av vinverdenens absolutte stjerner. Denne legendariske regionen sør i Piemonte lager noen av verdens mest ettertraktede viner.  Alle disse tre får terningkast seks av Dagbladets anmelder.
STJERNER: Barolo er en av vinverdenens absolutte stjerner. Denne legendariske regionen sør i Piemonte lager noen av verdens mest ettertraktede viner. Alle disse tre får terningkast seks av Dagbladets anmelder.Vis mer

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet Endelig fredag): Barolo er en av vinverdenens absolutte stjerner. Denne legendariske regionen sør i Piemonte lager noen av verdens mest ettertraktede viner.

Kombinasjonen av struktur, tannin og syre sammen med et nyansert og komplekst aromabilde er med på å gjøre Barolo unikt.

Ingen andre steder viser nebbiolo-druen seg fra en bedre side. Klima, jordsmonn, drue og tradisjon bidrar her i et unikt samspill, og er grunnen til at Barolo har oppnådd sin popularitet.

Nebbiolo-druen kan være sær og vanskelig å like for uinnvidde. Med sin tydelige tanninstruktur, høye syre og slanke fylde er den ofte en drue som krever tilvenning og kjennskap før den begeistrer.