KONSULENT: Land Rover hyret Victoria Beckham som konsulent da Range Rover Evoque skulle designes. Nå har det sågar kommet en spesialversjon som bærer hennes navn, Range Rover Evoque Special Edition Victoria Beckham. FOTO: Dave Benett
KONSULENT: Land Rover hyret Victoria Beckham som konsulent da Range Rover Evoque skulle designes. Nå har det sågar kommet en spesialversjon som bærer hennes navn, Range Rover Evoque Special Edition Victoria Beckham. FOTO: Dave BenettVis mer

Dette er damenes favoritt

Det var åpenbart smart å bruke Victoria Beckham som bilkonsulent.

Det er ingen hemmelighet at flesteparten av verdens biljournalister er menn, og det er kanskje grunnen til at det også finnes en egen kåring for Women?s World Car of the Year.

Kåringen som kun heter Car of the Year, og som omtales bredt i de fleste medier, kåret Opel Ampera/Chevrolet Volt til årets bil 2012.

Denne ble også kåret til årets bil i Dagbladet og Vi Menn Bil Top Gears kåring. Damene har imidlertid et litt annet syn på ting. Den miljøvennlige Amperaen er ikke en gang med i noen av klassene. De kvinnelige bilskribentene, som er fra tolv forskjellige land, har kåret sin favoritt i fire forskjellige klasser samt valgt én bil som de utnevner til vinneren av vinnerne.

 Ifølge de ansvarlige for kåringen var det relativt klare vinnere i alle klassene, men det var stor kamp om andre- og tredjeplassene.

Britisk seier I klassen for familebiler stakk BMW 3-serie av med seieren foran kompakt-SUV-en Audi Q3 og Ford Focus. I luksussegmentet var det Range Rover Evoque som ble kåret til årets beste bil fulgt av Jaguar XJ og Audi A6.
Jentebil Den tredje klassen er sportsbiler, og der var det nye Porsche 911 som kom best ut, mens Jaguar XKR og Mercedes SLK okkuperte de to andre pallplassene.

I klassen for økonomibiler vant nye Honda Civic foran VW Up! og Ford Fiesta.

Vinneren av sammenlagtseieren ble Range Rover Evoque. Den luksuriøse kompakt-SUV-en ser utvilsomt tøff ut, og Top Gear har tidligere vist at den takler imponerende store utfordringer.

Beckham-utgave
Likevel er det nok mange som vil kalle den for jentete, og Land Rover har også til dels spilt på dette selv.

Land Rover hyret Victoria Beckham som konsulent da Range Rover Evoque skulle designes. Senere har det også kommet en spesialversjon som bærer hennes navn, Range Rover Evoque Special Edition Victoria Beckham.

På de to andre sammenlagtplassene finner vi første- og andreplassen i kategorien for familebiler — nemlig BMW 3-serie og Audi Q3.