Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
KOMMER DÅRLIG UT: Øyvind Lyngholm og alle i hans situasjon kommer dårlig ut i oversikten over hvem som er pensonsvinnere og pernsjonstapere. <br>Foto: Bjørn Langsem
KOMMER DÅRLIG UT: Øyvind Lyngholm og alle i hans situasjon kommer dårlig ut i oversikten over hvem som er pensonsvinnere og pernsjonstapere.
Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Du leser nå Dagbladet Pluss

Dette er de store pensjonstaperne

Øyvind (50) og alle andre i hans situasjon er blant de store pensjonstaperne. Nå er han usikker på om pensjonen hans blir nok å leve av.

- De som går av med pensjon nå, har fått alle godene på alle måter, dem er det ikke noe synd på. De helt unge har tid til å tilpasse seg endringene i pensjonsreformen, mens det er gruppa i midten som kommer verst ut, mener Ernst Hagen, pensjonsekspert i Gabler Consulting og forfatter av boka «Maks pensjon».

32 år i skift

- Jeg håper jeg klarer å stå i jobb helt til 62, ellers glipper AFP-en – og det er mye penger, sier Øyvind Lyngholm (50).

Han jobber som prosessoperatør ved sprengstoffabrikken Chemring Nobel i Sætre i Hurum på sjette året. Tidligere har han vært ansatt ved en cellulosefabrikk og ved et gjenvinningsanlegg. Hele tiden har han jobbet skift.

- 32 år med skiftarbeid merkes på kroppen. Etter nattevaktene tar det tid å komme seg i normal dagrytme igjen. Det er også lett å legge på seg når man spiser om natta, og vektøkning er jo heller ikke heldig for helsa. Mange som jobber skift, er utslitte lenge før de når pensjonsalder, sier Lyngholm.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?