Varianter: Av spesialøl finner vi en rekke varianter som gjør seg godt om sommeren.<b> Foto: Shutterstock / NTB Scanpix</b>
Varianter: Av spesialøl finner vi en rekke varianter som gjør seg godt om sommeren. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Øltest

Dette er den nye sommerølen

Dagbladet har testet seks spesialøl - én fikk terningkast seks.

Sommerøl har lenge vært forbundet med lett vanndig pilsner med lite karakter og store brands som dominerer markedet. Denne klassiske sommerøltypen har i takt med økende interesse for øl her til lands blitt mindre ettertraktet.

Det er nå forfriskende utgaver av spesialøl som er den nye sommerølen.

EKSPERT: Dagbladets ekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Foto: Nina Hansen Vis mer

Oppskriften er enkel, tilsett litt mindre av alt som gir smak og karakter og sommerølen er klar. Dette er selvfølgelig en dårlig løsning for å lage god øl. Malt og humle har viktige egenskaper for å gi øl dens karakteristiske smak og aroma.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn