Du leser nå Dagbladet Pluss

Dette er det beste USA har å by på her i landet

Her er de amerikanske femmer- og sekservinene.

DÅRLIG REPRESENTERT: På Vinmonopolet finner vi stort sett pregløs vin. I kvalitetsvinsegmentet finnes det mye godt på bestillingsutvalget, men ofte i det øvre prissjiktet, skriver Robert Lie om hvorfor det er lite oppmerksomhet rundt amerikansk vin i Norge. Foto: AP / NTB SCANPIX
DÅRLIG REPRESENTERT: På Vinmonopolet finner vi stort sett pregløs vin. I kvalitetsvinsegmentet finnes det mye godt på bestillingsutvalget, men ofte i det øvre prissjiktet, skriver Robert Lie om hvorfor det er lite oppmerksomhet rundt amerikansk vin i Norge. Foto: AP / NTB SCANPIXVis mer

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet): USA er et vinland vi hører lite om her hjemme. En av grunnene til dette er nordmenns forkjærlighet for europeisk vin.

En annen er utvalget her til lands. På Vinmonopolet finner vi stort sett store kommersielle produsenter av intetsigende, pregløs vin.

I kvalitetsvinsegmentet finnes det mye godt i bestillingsutvalget, men ofte i det øvre prissjiktet.

Disse to faktorene kombinert har gjort at det har vært lite fokus på amerikansk vin i Norge.

I dagens test finner dere noe av det beste USA har å by på som er tilgjengelig på det norske markedet.

Napa Valley

Når vi snakker om amerikansk vin, er det California som uten tvil er det mest interessante området. Delstaten er enorm og produserer store mengder vin årlig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.