PÅ KYPROS:  Dette er drømmejobben, sier William André Duus Hansen (27) fra Hjelmeland. Han er treningsinstruktør og reiseleder på Kypros i sommer og garanterer en kul og heftig opplevelse for dem som prøver seg på vannaerobics i varmen.  Foto: Kirsten Margrethe Buzzi
PÅ KYPROS: Dette er drømmejobben, sier William André Duus Hansen (27) fra Hjelmeland. Han er treningsinstruktør og reiseleder på Kypros i sommer og garanterer en kul og heftig opplevelse for dem som prøver seg på vannaerobics i varmen. Foto: Kirsten Margrethe BuzziVis mer

- Dette er drømmejobben

Reiseleder og treningsinstruktør William André Hansen på Kypros mener han har sommerens drømmejobb.

||| - Å jobbe med mennesker som er på ferie gir mersmak. Det sier William André Duus Hansen (27) opprinnelig fra Hjelmeland, nå bosatt i Oslo.

William jobber som treningsinstruktør og reiseleder for Ving på tredje sesongen og er i sommer på SunGarden Panthea Village i Agia Napa.

KANSKJE IKKE:  Det er ikke noe latmannsliv å være treningsinstruktør.
KANSKJE IKKE: Det er ikke noe latmannsliv å være treningsinstruktør. Vis mer

Når folk er på ferie vil de ha god mat, god drikke og bade, sier han.

- Jeg elsker å skape gode opplevelser for folk på ferie, sier den spreke treningsinstruktøren. Flere og flere trener hjemme, og ved å holde tilbudet oppe i Sydenferien, får man mulighet til å oppretteholde en aktiv hverdag.

GLADE:  Det er godt å være aktiv også i ferien. Man får overskudd, energi og sover godt om kveldene, sier den populære treningsinstruktøren.
GLADE: Det er godt å være aktiv også i ferien. Man får overskudd, energi og sover godt om kveldene, sier den populære treningsinstruktøren. Vis mer

Man kan ha en halvtime yoga eller powerwalk om morgenene, være med på en veldig energisk vannaerobics midt i heten, bli med på volleyball eller fotball når sola er på vei ned, sier William André. Fem dager i uka kan gjestene bli med på artige og underholdende aktiviteter. De minste besøker Miniland hvor maskottene Lollo og Bernie kommer innom. Litt støre barn kan bli med på kule leker i bassenget.
Og alt dette er William Andrés ansvar. I tillegg til vanlige reiselederfunksjoner. Det er ikke noe latmannsliv å være reiseleder og treningsinstruktør i Syden.

Nok å gjøre Vi møter William i en pause etter at han har ledet et vannaerobics i bassenget for mer enn 60 små og store nordmenn, svensker, dansker og finner i ferielandsbyen. Noen minutter seinere skal han ut i neste basseng. Da er det Splash King som står for tur, bassenglek og sprut for litt større gutter og jenter.

Gøy med barn
- Det er gøy når barna er fornøyd. Alderen 12- 15 er kanskje den vanskeligste for barnefamilien på tur, men King Splash slår an.

William har startet morgenen med zumbatrening for mammaer på det morgenvåte gresset utenfor Miniland, de minste barnas lekeborg. Han avslutter ettermiddagen med fotballkamp med premier til alle. Mens foreldrene heier på sidelinja. Neste morgen klokka ni står yoga på programmet. Innimellom de vanlige reiselederoppgavene.

Glade
- Jeg ser smilende mennesker hver dag. Dette er drømmejobben, sier William.

HARDT ARBEID: Når feriegjester skal trenes i ferien.
HARDT ARBEID: Når feriegjester skal trenes i ferien. Vis mer

Neste feriesesong ser du ham kanskje på et annet eksotisk reisemål. Hvor det er sol og varme.

VANNAEROBICS:  Vannaerobics er det mest populære for nordmenn, svensker, dansker og finner på Panthea Village.  Foto: Kirsten Margrethe Buzzi
VANNAEROBICS: Vannaerobics er det mest populære for nordmenn, svensker, dansker og finner på Panthea Village. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi Vis mer
KORT PAUSE: William André tar en velfortjent pause før neste oppgave.  Foto: Kirsten Margrethe Buzzi
KORT PAUSE: William André tar en velfortjent pause før neste oppgave. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi Vis mer