SKUFFENDE: Afrodites bad er en av de største turistattraksjonene på Kypros. I likhet med denne rumenske familien, blir de fleste besøkende skuffet over å konstatere at alt de får oppleve er en overgrodd kulp!
SKUFFENDE: Afrodites bad er en av de største turistattraksjonene på Kypros. I likhet med denne rumenske familien, blir de fleste besøkende skuffet over å konstatere at alt de får oppleve er en overgrodd kulp!Vis mer

Dette er en av de største attraksjonene på øya

Du blir garantert skuffa hvis du drar hit.

LOUTRA TIS AFRODITIS/KYPROS (Dagbladet): Er dette alt? Hvor er badet, undret familien fra Romania som hadde tatt turen til Afrodites bad.

De endte opp med noen oppstilte bilder av familiens barn, før de trasket tilbake igjen til parkeringsplassen.

Guddommelig vask Hver bidige dag kommer busslass på busslass med turister, som ønsker å se stedet der myten forteller at den særdeles kjærlighetsaktive Afrodite vasket seg etter sine hyrdestunder.

Fellesnevneren er at de aller fleste blir skuffet.

En kulp Alt som tilbys er en liten kulp i et bekkefar, delvis dekket av fikentrær og skilter som forteller at det er forbudt å bade.

Det antas også at fortellingen om Afrodites eskapader, var den sannsynlige inspirasjonen til den omdiskuterte erotiske filmen «Emanuelle; Queen of Sados», som ble innspilt på Kypros i 1979.

Magisk Like fullt - det hviler en slags magisk tiltrekningskraft over stedet.

FORBUDT: Her er attraksjonen Afrodites Bad. Det er attpåtil strengt forbudt å hoppe uti. Alle foto: EIVIND PEDERSEN
FORBUDT: Her er attraksjonen Afrodites Bad. Det er attpåtil strengt forbudt å hoppe uti. Alle foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

Det kan neppe være noe annet som klarer å trekke så mange turister til det gudsforlatte stedet.

Kulpen ligger 11 kilometer vest for byen Polis på halvøya Akamas, helt oppe på nordvestkysten av Kypros.

Fra de største turiststedene tar turen en times tid.

Tilstrømningen skjer til tross for at mange reisehåndbøker advarer mot å ha for høye forhåpninger.

Advarsler For eksempel skriver Lonely Planet følgende:

KULPEN: Afrodites bad er en av de største turistattraksjonene på Kypros. Alle foto: EIVIND PEDERSEN
KULPEN: Afrodites bad er en av de største turistattraksjonene på Kypros. Alle foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

«Badet tiltrekker seg et fantastisk høyt antall besøkende, men det er lett å tenke seg at de besøkende forventer mer enn de finner».

Og videre:

«Med beroligende lyd av rennende vann, er det et OK sted litt på avstand fra heten - men langt fra så luksuriøst som man kan forbinde med en guddommelighet av et slikt amorøst kaliber».

Kaster seg i havet Derfor er det ikke til å undres over at noen i ren frustrasjon, heller velger å kaste seg i sjøen like nedenfor Afrodites berømte
badekulp.

Her er vannet både krystallklart og innbydende, om enn ikke stranda er like innbydende som andre steder på Kypros.

En annen ting å gjøre, er å kjøpe en pose nyhøstede appelsiner hos den omreisende og pågående selgeren som har funnet ut at plasseringen like ved suvenirsjappa er genial.

Hun vet at småskuffede turister gjerne vil ha noe å sette tennene i etter skogsturen.

POPULÆRT: Hver dag kommer busslaster med turister til Afrodites bad for å besøke kulpen der kjærlighetsgudinnen angivelig vasket seg.
POPULÆRT: Hver dag kommer busslaster med turister til Afrodites bad for å besøke kulpen der kjærlighetsgudinnen angivelig vasket seg. Vis mer
TRØSTEN: Den lokale appelsinselgeren har funnet ut at det er smart å falby nyplukkede frukter til turister som forventet seg mer enn en kulp der kjærlighetsgudinnen skal ha vasket seg.
TRØSTEN: Den lokale appelsinselgeren har funnet ut at det er smart å falby nyplukkede frukter til turister som forventet seg mer enn en kulp der kjærlighetsgudinnen skal ha vasket seg. Vis mer