Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dette er en brødskive

Og slik lager du den.

OPPSKRIFT PÅ DIPP: Med dette lille trikset blir brødskiva kul og dippen god... Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ DIPP: Med dette lille trikset blir brødskiva kul og dippen god... Foto: Erik Hannemann Vis mer

Det er mer moro å spise når grønnsakene, med et lite triks, serveres i en perfekt sirkelform. Og når brødskiva er sprø og bøyd til det ugjenkjennelige vekker det selvsagt nysgjerrigheten. Og appetitten.

Hver dag strever kokker verden over for å få maten til å se lekker, innbydende og morsom ut. De vakreste matpresentasjonene jeg kjenner til får man på restaurant Noma i København. Bare se på bildene, så skjønner du hva jeg mener.

Noen kritiserer faktisk restauranten for å være for opptatt av presentasjon, men det kan jeg ikke være enig i. Jo vakrere, jo bedre. Og jo mer forseggjort, desto kulere.

Nå er det selvsagt ikke så lett å gjøre overraskende, innovative presentasjoner på et hjemmekjøkken hvor de aller fleste har mer enn nok med å steke kotelettene, brune kjøttdeigen og koke pastaen sånn tålelig al-dente.

Slik får man brødskiva bøyd og sprø Når maten er en fryd for øye, blir det lettere å like den. Når det er sagt, er det aldri noen ulempe at den smaker godt også.

Med et lite knep kan du gjøre kveldsnacksen kul og morsom. Skjær en vanlig brødskive (eller loff) så tynn du kan. Ha den i vann og klem den forsiktig rundt en kjevle før du steker den i ovnen med litt olje.

Det var brødskiva. Og så var det pålegget - eller dippen. Den ble oppfunnet nylig, av undertegnede, og improvisasjon var den største drivkraften: Bland sammen blåmuggost og fløte til en myk, men ikke rennende masse. Ha i spekeskinke og litt finhakket paprika. Pynt med timian - om du har.

Oppskriften finner du nedenfor. Takk for all den lekre maten!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (6200 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
Så gode kan ovnsbakte poteter bli
Lavkarbobrødet som smaker godt
10 oppskrifter med kjøttdeig
Prøv denne indiske smaksbomben

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling