Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Dette er en flyplass - og den er så bra at du håper flyet ditt blir forsinket

Kåret til verdens beste for femte gang.

En naturlig opplevelse: Dersom flyet er forsinket kan du ta deg i tur i sommerfuglparken.  Foto: Changi Airport
En naturlig opplevelse: Dersom flyet er forsinket kan du ta deg i tur i sommerfuglparken.  Foto: Changi Airport Vis mer

(Dagbladet): Det er ikke ofte du ønsker at flyet ditt er forsinket, og at du må vente noen timer på flyplassen. Men når du kan nyte svømmebasseng, en verdensberømt drink og en fantastisk naturopplevelse så er det kanskje verd å håpe på.

Er du så «heldig» at du får litt ekstra ventetid Changi Airport i Singapore, som er et reisemål i seg selv, er det i alle fall ingen grunn til at du skal kjede deg.

Det er ingen tilfeldighet at det anerkjente analyse- og ratingbyrået Skytrax for femte år på rad kåret Changi til verdens beste flyplass da World Airport Awards ble delt ut.

14 millioner passasjerer fra 105 land har vært med på kåringen av verdens beste flyplass, der Changi Airport igjen kom på førsteplass i konkurransen med hele 550 flyplasser verden over.

Og i denne kåringen, som ble gjennomført i perioden februar 2016 til februar 2017, havnet Kastrup i København på en 15. plass, Helsinki ble nummer 17, Gardermoen ble nummer 59 og Arlanda i Stockholm ble nummer 62.

Er flyet forsinket? Se opp for "gode hjelpere"

Godt vant: Singapore Changi International Airport ble i fjor kåret til den beste flyplassen i verden i 26 ulike kåringer. Changi har 58 millioner reisende i året. Foto: Changi Airport
Godt vant: Singapore Changi International Airport ble i fjor kåret til den beste flyplassen i verden i 26 ulike kåringer. Changi har 58 millioner reisende i året. Foto: Changi Airport Vis mer

I en tidligere undersøkelse, blant de beste flyplassene i Europa, havnet Gardermoen på en niendeplass.

I World Airport Award vant imidlertid Kastrup klassen for beste kundevennlige sikkerhet.

Her kan du lese hele lista over de 100 beste flyplassene i verden.

Opplevelsesreiser

Vinnerflyplassen er en av verdens viktigste transittflyplasser og hovedbasen til blant annet Singapore Airlines.

Slik får du gullkort på bare én eneste reise.

Nordmenn på reise: Hvis du først skal ha en transittpause så kan du like gjerne velge en god flyplass. Foto: Changi Airport
Nordmenn på reise: Hvis du først skal ha en transittpause så kan du like gjerne velge en god flyplass. Foto: Changi Airport Vis mer

Norges-sjefen, Henrik Hanevold, registrerer at mange nordmenn faktisk legger turen om Changi bare for å få med seg opplevelsen.

- Dette er passasjerer som er på lange reiser i Sørøst-Asia, Australia og New Zealand og som har behov for en best mulig transittid, sier Hanevold.

7 ting du ikke skal kjøpe på flyplassen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media