Dette er en klassiker i pizzahovedstaden Napoli

Prøv Charlotte Mohns fristende retter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Charlotte Mohn.

VANG på Hedemarken (Dagbladet Endelig fredag):

For de fleste av oss høres det litt voldsomt ut.

Poteter på pizza?

Men i pizzahovedstaden Napoli er dette en populær klassiker, og sammen med kremost, friske urter og olivenolje setter de tynne, råstekte potetskivene nydelig smak på fredagspizzaen.

Lag bunnen tynn - Bruk de urtene du liker. Timian, oregano eller litt rosmarin er godt. I stedet for kremost kan du bruke crème fraîche. Og prøv å kjevle pizzabunnen så tynn som mulig, råder Charlotte Mohn, og drypper litt god olivenolje over potetpizzaen før den forsvinner inn i glovarm stekeovn.

- Poteten har fått mye negativ kritikk de siste åra, og mange har nesten kuttet ut poteter. Men hvis samfunnet hadde kuttet ut en del andre ting, som ferdigmat, brus og industrielle bakervarer, så kunne vi gjerne økt potetinntaket vårt. Men vi hopper på trender og kurer, og media hausser opp og advarer, så det er ikke så rart det blir slik, sier Charlotte.

Sjøl er hun etter eget utsagn nærmest vokst opp mellom to potetrader. Foreldrene dyrket beatepoteter på gården, og det var spennende å gå i potetåkeren og smuggrave litt, for å sjekke om potetene var store nok til å spises.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer