Dette er en porsjon med Norges eldste eksportvare

Og mer kortreist enn på Svinøya får du den neppe.

LOFOTEN: Vinteren her er fantastisk, sier Mariel Victoria Cordero Oliveras, som har reist fra Puerto Rico for å servere tørrfisk i Lofoten. Foto: KIRSTEN M. BUZZI
LOFOTEN: Vinteren her er fantastisk, sier Mariel Victoria Cordero Oliveras, som har reist fra Puerto Rico for å servere tørrfisk i Lofoten. Foto: KIRSTEN M. BUZZI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

SVOLVÆR (Dagbladet): Vi er på Svinøya i Lofoten.

Her henger tørrfisken på hjeller mellom de rødmalte rorbuene.

I en gammel brygge fra 1828 ligger Børsen Spiseri.

En av Svolværs mest kjente fiskerestauranter har spesialisert seg på tørrfisk.

Tørrfisken Dagens valg står mellom dampet tørrfiskfilet med eggesmør og potet, toppet med serranoskinke, eller grillet tørrfiskfilet surret i bacon, med risotto krydret med trøffelolje og soltørket tomat.

Servitør Mariel Victoria Cordero Oliveras forteller oss at hun er fascinert av vinteren i Lofoten.

Mørketida. Naturen. Roen og freden.

- Mange vet ikke at det fremdeles finnes slike steder, sier Mariel. Hun kommer fra Puerto Rico, en liten øy med nesten like mange innbyggere som hele Norge.

Til forrett foreslår hun klippfiskboller med fennikelsalat og paprikasalsa.

Klippfisken Forskjellen på tørrfisk og klippfisk er enkel. Begge er tørket fisk.

Men klippfisken er saltet. Tørrfisken er bare tilsatt en ting, frisk luft.

Det nordnorske klimaet egner seg godt til å tørke fisken på denne måten, hengende på tørrfiskhjeller fra mars til juni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer