Dette er en skikkelig jenteleilighet

Mye lys, feminine detaljer og gjenbruk.

Feminine detaljer, friske fargeklatter og gjennomgående bruk av naturlige materialer og gjenbruk kjennetegner denne leiligheten i Barcelona. Eieren er en dame, noe interiøret også bærer preg av. Dette er en skikkelig jenteleilighet.

- Kunden ønsket et behagelig interiør med en artistisk atmosfære, forklarer interiørarkitekten Mireia Pla, fra Vuong Interiorismo til klikk.no. Det er de som har designet og innredet leiligheten som stod klar i 2010.

- Mye lys var også viktig for eieren, legger hun til.

(Klikk her for å se plantegningen i stor versjon.)

Utnytte sollyset Det første designerne gikk i gang med var å finne en sammenheng mellom eksteriøret og interiøret. De ønsket å finne en måte å utnytte mest mulig naturlig sollys på.

- Det høye taket var et godt utgangspunkt for å bygge to overlappende høyder, forklarer Pla. - På den øverste delen er hovedsoverommet formet som en suspendert kube med sitteplasser under. Og tanken bak alle de små krokene og koselige hjørnene i leiligheten er den samme; det skulle være mye flommende lys, og en romslig følelse.

Natur og gjenbruk Den lyse leiligheten har duse farger på veggene mens elementene i tre gir en lunhet til interiøret. Gjenbruk har vært i fokus hos designerne og valg av naturlige materialer har vært viktig.

- Vi valgte hvite vegger for å utnytte lyset mest mulig, understreker Pla. - Gulvet i ubehandlet tre ble valgt for å gi både varme og kontrast til interiøret. Mange av møblene er laget av resirkulert tre og vår filosofi har vært å anvende naturlige materialer under hele prosessen.

Restaurerte møbler Leiligheten er en salig blanding av nytt og gammelt interiør.

- Noen av møblene er restaurert mens andre dekorative elementer, som en veggcollage, er laget av papirrester og illustrasjoner som var til overs, forteller Pla

LYS OG DELIKAT: De lyse veggene fanger opp sollyset, mens kunsten på veggene gir farge og personlighet til rommet. FOTO: Vuong.es
FARGEKLATTER: Leiligheten har gjennomgående fargeklatter i interiøret. På soverommet er det lilla som gjelder. FOTO: Vuong.es
VARME: Tregulvet gir lunhet og varme til leiligheten. FOTO: Vuong.es
UTE OG INNE: Fra kjøkkenet går det glassdører ut til en romslig balkong. FOTO: Vuong.es
KOSEKROK: Under den suspenderte sengen har designerne laget en avslappende krok. FOTO: Vuong.es
BAD: På badet er det også innslag av den gjennomgående fiolette fargen. FOTO: Vuong.es
GRØNT: Frodige planter gir også uteplassen en følelse av natur. FOTO: Vuong.es
OPPBEVARING: Rundt kosekroken er det skap og skuffer til oppbevaring. FOTO: Vuong.es
KUNST: Eieren var opptatt av en artistisk atmosfære, noe som gjenspeiles i dekorasjonene på veggene. FOTO: Vuong.es

- Kort fortalt har flere aspekter vært viktige for oss i dette prosjektet, avslutter hun. Det å skape en behagelig og rolig atmosfære med godt lys, og samtidig oppleve og føle naturen flere steder i leiligheten.

Les også:
Her ligger de kuleste interiørbildene
Gjennomført og røff leilighet på 42 kvadratmeter
Lavkarbo-dietten alle klarer

Saken ble opprinnelig skrevet av Rom123 for Klikk.no. Les her.

KUNST: Eieren var opptatt av en artistisk atmosfære, noe som gjenspeiles i dekorasjonene på veggene. FOTO: Vuong.es
KUNST: Eieren var opptatt av en artistisk atmosfære, noe som gjenspeiles i dekorasjonene på veggene. FOTO: Vuong.es Vis mer
PLANTEGNING: Plantegning av de to planene i leiligheten. FOTO: Vuong.es
PLANTEGNING: Plantegning av de to planene i leiligheten. FOTO: Vuong.es Vis mer