TENERIFE:  Hotellet Blue Unique San Roque i Garachico er et ombygget gammel herskapspalass fra 1800-tallet. Alle foto: John Terje Pedersen.Pedersen/Dagbladet
TENERIFE: Hotellet Blue Unique San Roque i Garachico er et ombygget gammel herskapspalass fra 1800-tallet. Alle foto: John Terje Pedersen.Pedersen/DagbladetVis mer

Dette er et charterhotell i Syden

Det er lenge siden charterhotellene bare var en høyblokk i Syden. Nå kommer charterhotellene i alle varianter, som det historiske herskapsboligen til greven av Ponte på Tenerife.

||| Nå kommer de unike, personlige hotellene i charterkatalogene. Som dette herskapelige palasset på ferieøya Tenerife. På 1800-tallet bodde grev Cristobal de Ponte her.

Blue Unique San Roque ligger i Garachico, en liten by på Tenerifes nordside. Langt fra masseturismen langt fra masseturismen på Playa de las Americas og Los Cristianos i sør..

Fra utsida av San Roque ser vi bare de lange ferskenfargede murene. Vi drister oss inn for å kikke på charterluksusen.

Herskapelig
I 1992 bestemte familien Carayón seg for å gjøre om herskapspalasset til et hotell. De ønsket å beholde den herskapelige stemningen fra 1800-tallet, men innredet med det siste av eksklusiv design. Hele hotellet er også smykket ut med originale kunstverk.

 CHARTERLUKSUS:  Her er en annen suite på hotellet. Alle rom har jacuzzi, som dennne ved vinduet midt på bildet. Foto: John Terje Pedersen
CHARTERLUKSUS: Her er en annen suite på hotellet. Alle rom har jacuzzi, som dennne ved vinduet midt på bildet. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Vi sjekker hotellets to suiter. Den ene er i to etasjer med soverom oppe i et tårn. I den andre suiten kan man slappe av i hjørnet på soverommet. Alt ligger bak høye murer, skjult for innsyn. Det er derfor mange kjentfolk også velger dette hotellet. 

San Roque har bare 20 20 rom, alle med jacuzzi og DVD. Lekker bassengbar.
Du kan bestille egen privat meny, barnevakt eller golftid på Buenavista Golf, Severiano Ballesteros golfbane på Tenerife.

 TA TRAPPEN:  En trapp fører opp til soverommet i suiten.
TA TRAPPEN: En trapp fører opp til soverommet i suiten. Vis mer

Og hva koster så den unike hotellluksusen? Fra 10 000 kroner per person, for en uke.

Ny trendNå kommer de unike, personlige hotellene i charterkatalogene.
 

Det er Star Tour som er først ute med den nye hotellkonseptet, hoteller i særklasse.
Blue Unique er bosteder med en unik historie, som nå altså finnes i charterkatalogen. 
Det er ikke nødvendigvis bare luksushoteller, men hoteller med en egen historie. Hotellet kan ligge i en gammel tinngruve, en fabrikkhall eller på en vakker bondegård. Det kan være en herregård med et kunstgalleri i stallen, en vingård hvor middagen serveres i den gamle olivenpressen eller Vinterpalasset i Luxor hvor Agatha Christie skrev Døden på Nilen.

TRADISJONER:   I 1992 ble herskapsboligen bygget om til hotell, samtidig som man ville beholde den gamle herskapelige stemningen fra 1800-tallet.
TRADISJONER: I 1992 ble herskapsboligen bygget om til hotell, samtidig som man ville beholde den gamle herskapelige stemningen fra 1800-tallet. Vis mer

Det er lenge siden et charterhotell bare var en høyblokk i Syden.


BAK MUREN:  Skjuler det seg et eksklusivt hotellanlegg.  Foto: John Terje Pedersen
BAK MUREN: Skjuler det seg et eksklusivt hotellanlegg. Foto: John Terje Pedersen Vis mer