OPPSKRIFT PÅ LINSESUPPE: Linsesuppe er ikke bare for de med karboskrekk. Det er godt også! Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ LINSESUPPE: Linsesuppe er ikke bare for de med karboskrekk. Det er godt også! Foto: Erik HannemannVis mer

Dette er faktisk en suppe

Linsesuppe, pluss åtte andre oppskrifter som redder uka.

En ny uke truer! Heldigvis har vi tatt hånd om matplanleggingen for deg. Nedenfor finner du alle oppskriftene du trenger.

Ha en flott uke!

Mandag: Linsesuppe Med fare for at noen vil tro jeg står i ledtog med den fryktinngytende lavkarbo-mafiaen starter denne uka med linsesuppe. For sikkerhets skyld: Jeg faller ut av enhver diskusjon som begynner med «hvor mange kalorier...» eller «er dette egentlig lavkarbo...».

Til alle oss som liker mat - for matens skyld: Husk at det finnes to typer mennesker: De som spiser for å leve - og de som lever for å spise.

La deg ikke skremme av at linsesuppe har fått et kjipt helsekarbo-image. I denne varianten får du masse gode smaker av krydder og småhissig chorizopølse. Kos deg!

Tirsdag: Fiskesuppe med lokk Fiskesuppe blir en fest når den får et mystisk lokk over seg. Fiskesuppa er ganske klassisk med fennikel og laurbær. Men det er noe eget når du får en suppe med lokk - både for barn og barnslige.

Onsdag: Svinekoteletter En kotelett er en kotelett helt til du gjør dette: Fjern beinet, bank dem flate, ha på krydder, rull dem sammen og surr bacon rundt. Plutselig er hverdagsmiddagen kjempekul.

Servér kotelettene sammen med Clotides supre, ovnsbakte poteter.

Torsdag: Ovnsbakt ørret Å bake en fisk i ovnen er lettvint. I denne varianten får du gode smaker av appelsin, estragon og fennikel på kjøpet. Jeg foreslår å server dem med en gulrotsalat.

Fredag: Nachos Da er vi klar for momsehelg! Og den sparkes i gang med en herlig, tv-vennlig, knasende, ostesmeltende nachos. Jeg liker å fylle en stor ildfast form med masse krydderduftende kjøttdeig med ost på toppen, legge masse nachochips rundt om og spise det med masse rømme til. Snaddermat på sitt beste.

Lørdag: Lammeskank Lørdag har vi bedre tid, men ikke nødvendigvis så mye mer ork (jeg snakker bare for noen av oss). Derfor er lammeskanker perfekt: De trenger ikke mye jobb, bare mye tid. Så lar vi ovnen gjøre jobben. I denne oppskriften er det litt svisker og noen nøtter, som du har i mot slutten. Ja, og en skvett rødvin...

Det er mange muligheter, men jeg serverer disse med kraftig rotmos.

Søndag: Tikka masala Vi skal utaskjærs. Og der er det som kjent mer eksotisk - særlig på krydderfronten. En tikka masala blir neppe enklere enn denne varianten: Bland yoghurt og garam masala eller karri, olje, knust hvitløk, tomat og kokosmelk, bland inn kylling og sett formen i ovnen. Enkelt?

Ja, nesten for enkelt. Servér med deilig ris eller stekte grønnsaker.

Ha en strålende uke!

Les også:
De deiligste eplekakene
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!