Dette er gjærbaksten som redder ekteskapet

Blir luftige som skyer og alltid vellykket. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ikke en eneste oppskrift jeg har skrevet har gitt meg i nærheten av antall tilbakemeldinger som denne. Telefoner, SMS'er, mailer og sirlig håndskrevne brev dukker stadig opp fra takknemlige hjemmebakere.

Det er nesten så jeg tror at disse bollene har reddet ett og annet ekteskap.

For saken er, at kvinner og menn, (definitivt flest kvinner) som i mange år har bakt litt harde og forholdsvis tørre boller, får sitt heureka når de prøver denne oppskriften.

Bollene blir luftige som skyer og smaken er akkurat som gode hveteboller skal smake.

Og bollene blir alltid vellykket.

Denne bolleoppskriften er perfekt både for nybegynnere og erfarne. Jeg bruker denne oppskriften til all slags søt gjærbakst.

Her elter jeg inn små pletter av melkesjokolade i deigen. De gode, gamle rosinene kan også veldig gjerne brukes.

Luftige hveteboller med sjokoladebiter Dette trenger du til 20 boller:

100 g romtemperert smør 575-600 g hvetemel90 g sukker1/2 ts bakepulver1/4 ts salt1/4-1/2 ts kardemomme1 pk gjær for søte deiger, fersk eller tørr3 1/2 dl melk, 37 grader125 g melkesjokoladepletter1 egg til pensling

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer